TURISTKINJU DOČEKALA BESNA RULJA, IZAZVALA PREZIR: Uradila je ono što se NE SME, zahtevali njenu ŽRTVU (VIDEO)
Gnevna rulja i turistkinja, Foto: Printscreen/TikTok/@angelalopeze

DRAMA

TURISTKINJU DOČEKALA BESNA RULJA, IZAZVALA PREZIR: Uradila je ono što se NE SME, zahtevali njenu ŽRTVU (VIDEO)

Žena je razbesnela druge posetioce koji su obilazili hram Kukulkan, obeležje svetski poznatog arheološkog nalazišta Čičen Ica, nekadašnjeg grada Maja na meksičkom poluostrvu Jukatan

Objavljeno:

Ljuta rulja gađala je turistkinju vodom i vređala je nakon što se popela uz stepenice drevnog hrama Maja i zaplesala na vrhu.

Žena je razbesnela druge posetioce koji su obilazili hram Kukulkan, obeležje svetski poznatog arheološkog nalazišta Čičen Ica, nekadašnjeg grada Maja na meksičkom poluostrvu Jukatan.

Dok se penjala na 90 stepenica, nešto što je zabranjeno od 2008. godine, publika se može čuti kako viče „zatvor, zatvor, zatvor“ i „zaključajte je“.

Drugi su predložili da je treba žrtvovati bogovima.

Kada je stigla do vrha hrama u Čičen Ici, koji je 2007. godine proglašen jednim od Uneskovih sedam svetskih čuda, turistkinja je privukla razne prozivke dok je okretala kukovima i mahala rukama.

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people ?? #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

Trebala joj je pratnja čuvara do trenutka kada se vratila na zemlju kada su drugi posetioci počeli da je gađaju vodom, guraju je i čupaju za kosu.

U saopštenju Nacionalnog instituta za antropologiju i istoriju (INAH) navodi se da drevni spomenik nije oštećen kaskaderstvom, prenosi El Pais.

Gaženje hrama se navodno kažnjava kaznama od 1.500 do 7.500 funti, u zavisnosti od pričinjene štete. Izgrađen je između 8. i 12. veka i služio je kao hram boga Kukulcana.

Prema podacima INAH-a, Čičen Ica je od januara do septembra bio najposećenije arheološko nalazište u zemlji, koji je ugostio više od dva miliona turista.

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.