IMA POGINULIH U NAPADIMA NA UKRAJINU: Pogođena stambena područja, više gradova u MRAKU, i Molavija bez STRUJE
Ukrajina, Foto: :Screenshot/Twitter

rakete zasule zemlju

IMA POGINULIH U NAPADIMA NA UKRAJINU: Pogođena stambena područja, više gradova u MRAKU, i Molavija bez STRUJE

Više ukrajinskih oblasti je prijavilo brze povezane napade dok su u nekoliko regiona vlasti prijavile napade na ključnu infrastrukturu

Objavljeno:

Najmanje tri osobe su poginule u današnjim ruskim napadima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu koji su doveli do nestanka struje u delovima Kijeva i u više gradova, kao i u susednoj Moldaviji, saopštili su zvaničnici.

Vlasti u glavnom gradu Kijevu saopštile su da su tri osobe poginule u napadu koji je pogodio dvospratnu zgradu. Više ukrajinskih oblasti je prijavilo brze povezane napade dok su u nekoliko regiona vlasti prijavile napade na ključnu infrastrukturu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je "pogodjena jedna zgrada u glavnom gradu" i da je bilo još eksplozija u drugim okruzima, a da u "nekim blokovima Kijeva" nema struje.

Vitalij Kličko
foto: Profimedia

Regionalni guverner Kijeva Aleksij Kuleba rekao je da su i u oblastima oko glavnog grada prijavljeni nestanci struje i da su pogodjena stambena područja i ključni infrastrukturni objekti.

U zapadnom gradu Lavovu gradonačelnik je pozvao ljude da se sklone i saopštio da je ceo grad bez struje.

Ukrajinske vlasti su ranije saopštile da je raketnim napadom tokom noći uništeno porodilište bolnice u gradu Vilnjansk na jugu Ukrajine i poginulo je novorodjenče, a majka i lekar su spaseni iz ruševina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.