POKAZALA ŠTA SE DEŠAVA SA KARLICOM TOKOM POROĐAJA I ŠOKIRALA SVE: Za ovaj prizor nisu svi SPREMNI (VIDEO)
Edukatorka, Foto: Printscreen/TikTok

NEVEROVATNO

POKAZALA ŠTA SE DEŠAVA SA KARLICOM TOKOM POROĐAJA I ŠOKIRALA SVE: Za ovaj prizor nisu svi SPREMNI (VIDEO)

Kriša mu je pokazala šta se dešava sa karlicom žene koja se porodila

Objavljeno:

Majke, lekari i babice se ne plaše da govore naglas o tome šta doživljavaju oni ili njihovi pacijenti, kako bi se svaka mlada majka pripremila psihički za ono što će njeno telo doživeti u ovim posebnim trenucima.

Jedna od edukatora koja svoje znanje deli na internetu je Kriša Kroslei, radi kao trener za trudnice i entuzijasta je prirodnog porođaja. Na svom Tiktoku, Kriša je skupila skoro 178 hiljade pratilaca, međutim, njen poslednji video na TikToku izazvao je pravu buru na internetu.

Kriša mu je pokazala šta se dešava sa karlicom žene koja se porodila . Pa, dovoljno je napomenuti da nisu svi bili spremni za ovaj prizor.

Evo jednog od snimaka:

Video snimci koji predstavljaju položaje tela koji mogu da olakšaju porođaj i pomognu novorođenčetu da izađe u svet postali su tzv. virusni. Neki od njih već imaju preko 13 miliona pregleda. Kriša koristi medicinski model karlice i sopstveno telo.

Ona se ne stidi da zauzima realne stavove. Ona podstiče žene da aktivno treniraju do porođaja.

- Porođaj se poredi sa maratonom. Da li biste trčali maraton bez prethodnog treninga? Upravo tako . Isto tako, buduće majke mogu da treniraju pre porođaja – objasnila je ona novinarima portala „Buzzfeed“.

- Kao specijalisti za prirodne porođaje, verujemo u prirodnu sposobnost majke da donese svoju bebu na svet. Trebalo bi da zauzme položaj u kome će se osećati što prijatnije. Porodilje često čuče, podupiru se kolenima i rukama – objašnjava ona.

- Naša tela su napravljena da se kreću - dodaje ona i objašnjava da ovo pravilo važi i za porođaj.

- Videla sam žene svih rasa, dimenzija, uzrasta i težine kako rađaju žene – fascinantno je da u nekom trenutku sve uđu u isti ritam kada počnu da slušaju svoje telo - kaže ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.