"ZBOG PUTANJE RAKETA, NE BIH REKAO DA SU DOŠLE IZ RUSIJE": Bajden sazvao hitann sastanak zbog PROJEKTILA u Poljskoj
Bajden, Foto: Printscreen/Youtube/Sky News

nova frka

"ZBOG PUTANJE RAKETA, NE BIH REKAO DA SU DOŠLE IZ RUSIJE": Bajden sazvao hitann sastanak zbog PROJEKTILA u Poljskoj

Eksplozija se dogodila u Poljskoj, u blizini granice sa Ukrajinom, a poginule su dve osobe

Objavljeno:

Bela kuća je zvanično saopštila da je američki predsednik Džo Bajden sazvao hitan sastanak lidera G7 povodom eksplozije u Poljskoj izazvane dvema projektilima. Rojters prenosi da su novinari pre samog početka sastanka pitali američkog predsednika da li ima komentar na dešavanja u Poljskoj, na šta je Bajden rekao da još nema komentar.

Odmah nakon incidenta, Bajden je govorio uživo za CNN i rekao: "Ne želim da kažem ništa definitivno dok se ne obavi potpuna istraga. Međutim, zbog putanje raketa, malo je verovatno da su ispaljene iz Rusije. Ali videćemo šta će istraga doneti. Iako su prve Informacije govorile da je Rusija umešana u ovo, preliminarna istraživanja to osporavaju."

Sjedinjene Američke Države obećale su Poljskoj pomoć u svakom pogledu, uključujući i detaljnu istragu oko eksplozije. Inače, Poljska je u noći sa utorka na sredu rekla da su rakete koje su pale u gradu Pševodov ruske proizvodnje, ali i da nemaju potvrdu ko ih je ispalio.

Poljska
foto: Printscreen/youtube/Telewizja Republika

"Osuđujemo varvarske ruske raketne napade"

Svetski lideri su sada izdali saopštenje: "Osuđujemo varvarske raketne napade koje je Rusija izvršila na ukrajinske gradove i civilnu infrastrukturu u utorak. Razgovarali smo o eksploziji koja se dogodila u istočnom delu Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Nudimo punu podršku i pomoć u istrazi koja je u toku", saopštili su i dodali:

"Ostaćemo u bliskom kontaktu kako bismo odredili odgovarajuće sledeće korake kako istraga bude napredovala. Ponovo potvrđujemo našu nepokolebljivu podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu suočenim sa tekućom ruskom agresijom, kao i našu stalnu spremnost da Rusiju smatramo odgovornom za njene drske napade na ukrajinske zajednice, čak i kada se G20 sastaje da se suoči sa širim posledicama rata. Svi izražavamo saučešće porodicama žrtava u Poljskoj i Ukrajini."

Raketa
foto: Printscreen/Instagram/pubity/memezar

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.