"NE GROKĆE CEO SVET SA NJIMA U GLAS": Medvedev SUROV kao nikada, slušajte samo šta je sve IZGOVORIO, ŠOOK!
Dmitrij Medvedev, Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

OGLASIO SE O KLJUČNIM DEŠAVANJIMA

"NE GROKĆE CEO SVET SA NJIMA U GLAS": Medvedev SUROV kao nikada, slušajte samo šta je sve IZGOVORIO, ŠOOK!

Republikanska stranka na putu je da od Demokratske partije preuzme kontrolu na Predstavničkim domom američkog kongresa, pokazuju preliminarni rezultati izbora u SAD

Objavljeno: 12:10h

Sve oči sveta uprte su u rezultate američkih među izbora, jer ako pobede republikanci očekuju se promene u spoljnoj politici SAD.

Posebnu pažnju svakako izaziva reakcija Moskve, odakle je danas saopšteno da su odnosi te dve zemlje loši i da će ostati loši bez obzira na rezultate izbora na polovini mandata u SAD.

"Ovi izbori, u suštini, ne mogu ništa da promene. Naši odnosi su za sada loši i takvi će i ostati", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenele su ruske novinske agencije.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

Daleko oštriji je bio zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, koji je rekao da ti izbori pokazuju da se podrška kursu Vašingtona u svetu smanjuje i da svet kakvog poznaje dedica Bajden nestaje.

"Prvi rezultati izbora u Americi i jučerašnji ‘histerični’ ultimatum ukrajinskog zelenog vođe u zelenoj neopranoj majici potvrđuju da svet na koji je navikao dedica Bajden nestaje, podrška kursu Vašingtona u svetu je sve manja, a da je oslanjanje na 'urađenog hetmana’ bila velika greška", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Svoju objavu, zamenik predsednika, propratio je slikom sa tekstom.

"Pisao sam da su nam neke nadmene države i njihova nazimčad okrenuli leđa. Ali, ne grokće ceo svet sa njima u glas", piše na fotografiji.

Republikanska stranka na putu je da od Demokratske partije preuzme kontrolu na Predstavničkim domom američkog kongresa, pokazuju preliminarni rezultati izbora u SAD. Glasači u Americi birali su juče svih 435 poslanika Predstavničkog doma Kongresa i 35 od 100 članova Senata.

(Espreso/Beta/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.