OVAKO JE DIGNUT MOST NA HIDROELEKTRANI NA DNJEPRU: Detonacija je bila ŽESTOKA, sve je SNIMLJENO! (VIDEO)
Rušenje mosta, Foto: Printscreen/Twitter/RALEE85

SNIMAK IZ HERSONSKE OBLASTI

OVAKO JE DIGNUT MOST NA HIDROELEKTRANI NA DNJEPRU: Detonacija je bila ŽESTOKA, sve je SNIMLJENO! (VIDEO)

Sada se pojavio snimak koji je nastao u noći četvrtak na petak kada je most Nova Kahovka takođe odleteo u vazduh

Objavljeno:

Rusko povlačenje sa leve obale Hersonske oblasti i dalje odjekuje. Jedni slave, drugi se krste i čudom čude kako i zašto su se Rusi povukli. Dok beskonačna razglabanja traju, na svetlo dana isplivavaju novi snimci uništavanja mostova na reci Dnjepar.

Juče smo objavili tekst o tome kako su Rusi prlikom povlačenja digli čuveni Antonovski most, kao i železnički most koji se nalazi nedaleko od njega. Sada se pojavio i snimak dizanja mosta na brani Nova Kahovka.

Most, Herson
foto: Printscreen/Twitter/RALEE85

To je inače ona brana o kojoj se pričalo da u vazduh žele podjedanko da je dignu i Rusi i Ukrajinci i jedni druge optuživali da oni baš žele sve nizvodno niz Dnjepar do Crnog mora da potope.

Sada se pojavio snimak koji je nastao u noći četvrtak na petak kada je most Nova Kahovka takođe odleteo u vazduh. U pitanju je drumsko-železnički most, koji se nalazi blizu te čuvene hidroelektrane.

Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se trenutak dizanja mosta u vazduh i podrhtavanja betonsko-čelične konstrukcije od jačine detonacije.

Most, Herson
foto: Printscreen/Twitter/RALEE85

Rušenjem svih mostova na reci Dnjepar ruska vojska je stvorila prirodnu prepreku za moguće nastupanje ukrajinske vojske koja će sada morati da bi prešla reku Dnjepar, da koristi pontonske mostove, barže i skele pošto je širina reke na nekim mestima od 1 pa do 6 km.

Podsetimo, ruske inženjerske jednice su u petak u ranim jutarnjim časovima digle Antonovski most u vazduh s čime je faktički završen prelaz ruskih jednica preko reke Dnjepar sa desne na levu obalu, što je u četvrtak najavio komandant zdrušnih ruskih snaga u Ukrajini general Sergej Surovikin.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.