UMRO ČLAN JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA NA CELOM SVETU! Mediji prenose TEŠKE VESTI, TUGA
Foto: Profimedia

NAKON KRAĆE BOLESTI

UMRO ČLAN JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA NA CELOM SVETU! Mediji prenose TEŠKE VESTI, TUGA

Posvetio je 42 godine svoje karijere porodičnoj banci

Objavljeno: 16:10h

Britanski bankar Evelin de Rotšild, koji je razvio proširio poslovanje svoje porodične banke i koji je davao finansijske savete pokojnoj kraljici Elizabeti Drugoj, preminuo je u 91. godini.

Kako su saopštili iz njegove porodice, Rotšild je preminuo u ponedeljak u svom domu u Londonu nakon kraće bolesti.

Biznismen, koji je trenirao trkačke konje, posvetio je 42 godine svoje karijere porodičnoj banci. Predsedavao je Rothschild Continuation Holdings, celokupnom grupom, od 1982. do 2003. godine.

On je 1968. imenovan za direktora francuske banke de Rothschild Freres, a osam godina kasnije postao je predsednik i izvršni direktor londonske NM Rothschild, međunarodne investicione banke, do 2003. godine, kada je nadgledao spajanje porodične francuske banke i filijale u Velikoj Britaniji.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Fox Business

NM Rothschild, sada britanska podružnica Rothschild & Co, povećala je svoju ukupnu imovinu sa 40 miliona funti na 4,6 milijardi funti tokom njegovog mandata. Proširio je broj kancelarija širom sveta sa 15 na više od 50.

Nakon penzionisanja, fokusirao se na filantropiju i EL Rothschild, porodičnu investicionu kompaniju, sa svojom suprugom Lin Forester.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.