JEZIVO SVEDOČENJE ALBANSKIH DEČAKA KOJE JE OTAC DRŽAO ZAKLJUČANE GODINAMA:"Mamu je TUKAO, hranu su donosili ROĐACI"
Policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS!

JEZIVO SVEDOČENJE ALBANSKIH DEČAKA KOJE JE OTAC DRŽAO ZAKLJUČANE GODINAMA:"Mamu je TUKAO, hranu su donosili ROĐACI"

Osumnjičeni ni supruzi ni deci nije dozvoljavao da napuste kuću i stalno im je pretio

Objavljeno:

Sinovi Đerđa Laćija (52) iz Tirane, koji je uhapšen u nedelju zbog sumnje da je godinama njih i njihovu majku držao zaključane u kući i da im je zabranjivao kontakt sa spoljnim svetom, ispričali su policiji kakvu torturu su preživljavali od oca.

S. L. i (17) i A. L. (15) kao i njihova majka Elena potvrdili su da su godinama držani u izolaciji i da ih je Laći zlostavljao.

Prema izvorima iz policije, Elena je rekla da ju je suprug 12 godina psihički i fizički zlostavljao, čak i pred decom.

Policiji je rekla da joj Đerđ nije dozvoljavao da izlazi iz kuće, čak ni u njihovo dvorište.

- Žena je prijavila supruga da ju je 12 godina psihički i fizički zlostavljao u kući i da je njoj i sinovima pretio kako ne bi napuštali dom. Fizičko naselje nad ženom vršeno je u prisustvu dece. Porodica bi bila zaključana u kući po ceo dan, nije smela čak ni u dvorište da izađe - stoji u policijskim dokumentima u koje je Sot imao uvid.

Elena je istakla i da je njen suprug spavao sa kalašnjikovim pored glave, a da je municiju i eksploziv zakopao u dvorištu.

"Rođaci su nam donosili hleb"

Stariji sin Đerđa Lacija ispričao je policiji kako je njegov otac bio imigrant u Italiji i da se vratio u Albaniju pre 20 godina, ali da od tada ni dana nije radio.

Pričao je i kako je otac majku brutalno tukao štapom, te da ju je udarao pesnicama i šakama.

Dečak je istakao da je Đerđ stavljao i nož pod vrat Eleni.

- Dečak je ispričao kako im je hranu donosio rođak, pošto porodica nije imala nikakva primanja. Osumnjičeni već 20 godina nije imao zaposlenje i u poslednje vreme se više okrenuo religiji. Ni supruga nije radila. Ni njoj ni deci nije dozvoljavao da napuste kuću i stalno im je pretio. Godinama su živeli zatvoreni u četiri zida, bez struje, a jeli su samo ono što im ujak Aliju donese. Aliju je rođak osumnjičenog - rekao je izvor.

"Tata je nosio noževe za pojasom"

Mlađi sin A. L. ispričao je Đerđ po kući šetao sa po nekoliko noževa zakačenim za pojas.

- Sanjao sam kako živim i ponašam se kao moji vršnjaci. Da idem u školu. Da igram fudbal - ispričao je instraumirani dečak detektivima.

Dečak je navodno rekao kako je njegov otac postao posvećen religiji poslednjih meseci, a da je u džamiju odlazio tek poslednja četiri meseca.

- Sinovima je govorio da ne smeju da napuštaju kuću, jer on kao otac zna najbolje - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Policija je ispitala i oca, sestru i brata osumnjičenog. Za razliku od supruge i sinova, oni su o Đerđu govorili sve najbolje.

- Rekli su da nije nasilan ni problematičan. Tvrdili su da nema radikalna islamistička uverenja, ali da mu se psihičko stanje malo pogoršalo kao posledica dijabetesa. Đerđova sestra i otac optužili su Elenu da nikad nije želela da radi i da pomaže porodicu - rekao je izvor.

"Porodicu sam štitio od zla"

Tokom saslušanja Laži je potvrdio da je porodicu držao izolovanom, ali je rekao da je to činio kako bi ih zaštitio od "zla spoljnog sveta".

- Tvrdio je da je to činio na osnovu svojih verskih uverenja. On nije želeo da odgovori na pitanje da li je seksualno zlostavljao suprugu i sinove. Govorio je samo kako ženi i sinovima nije davao napolje da bi ih zaštitio od zla. Govorio je kako nije želeo da se drogiraju i da se inficiraju - rekao je izvor.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.