PUTIN IMA VIZIJU, A ERDOGAN IDEJE: Otkrivena nova KONCEPCIJA, ovo su dvojica lidera ZAMISLILA?!
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

ŠTA LI ĆE ZAPAD REĆI?

PUTIN IMA VIZIJU, A ERDOGAN IDEJE: Otkrivena nova KONCEPCIJA, ovo su dvojica lidera ZAMISLILA?!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da gasovod Turski tok ima ozbiljan potencijal za proširenje ako to bude neophodno

Objavljeno: 14:21h

Gasovod Turski tok bi mogao da bude ojačan izgradnjoj još jednog cevovoda u okviru procesa razvoja gasnog čvorišta u Turskoj.

To je izjavio Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Iznoseći predlog da se izgradi gasno čvorište u Turskoj, (ruski predsednik Vladimir) Putin je imao u vidu oblikovanje nove energetske mape u ovom delu sveta na srednji i dugi rok, a Turska je najprirodnija geografska lokacija za to“, izjavio je Kalin za tv kanal Haberturk, prenosi agencija Tass.

"Imamo već Turski tok, on može malo da se ojača. Može da se izgradi još jedan gasovod, a zatim i potpuno nova energetska mapa od istoka do zapada i od severa prema jugu. Ovo nije nemoguće", dodao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da gasovod Turski tok ima ozbiljan potencijal za proširenje ako to bude neophodno.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

"Stvarno, Turska je trenutno jedan od najvećih primalaca ruskog gasa. Mi smo povezan s Turskom jednim od najvećih gasovodnih sistema, Turskim tokom, koji ima ozbiljan potencijal za proširenje, ako bude potrebno“, rekao je Peskov, navodi Tass.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.