OVO JE NAJBOGATIJA ŽENA U AMERICI:Otišla na sastanak na slepo pa postala MILIJARDERKA,od CIFRE VAM NEĆE BITI DOBRO!
Džulija Koh, Foto: Printscreen/Instagram/julia_margaret_flesher_koch

NA VRHU

OVO JE NAJBOGATIJA ŽENA U AMERICI:Otišla na sastanak na slepo pa postala MILIJARDERKA,od CIFRE VAM NEĆE BITI DOBRO!

Priča o Džuliji Koh prilično je zanimljiva, a pogotovo deo koji opisuje da je zbog jednog detalja danas među najbogatijim ljudima na svetu...

Objavljeno: 10:01h

Džulija Koh, udovica milijardera Davida Koha, vlasnika konglomerata i jedne od najvećih kompanija u SAD-u "Koch Industries", nova je najbogatija žena u Sjedinjenim Državama.

Prema najnovijoj Forbsovoj listi najbogatijih žena u SAD-u, Koh je na vrhu smenila naslednicu kompanije "Walmart", a njeno bogatstvo procenjeno u septembru iznosilo je 56 milijardi dolara.

Zahvaljujući 42% udela u kompaniji "Koch Industries" i rastu cena na tržištu nafte, u proteklih godinu dana njeno se bogatstvo povećalo za pet milijardi dolara. Udeo je, zajedno sa troje dece, nasledila od pokojnog supruga koji je umro 2019. godine u starosti od 79 godina. Priča o Džuliji Koh prilično je zanimljiva, a pogotovo deo koji opisuje da je zbog jednog detalja danas među najbogatijim ljudima na svetu...

Džulija Koh rođena je u malom gradiću Indianola u Ajovi, a 80-ih godina se preselila u Njujork, gde je radila kao asistent poznatom modnom dizajneru Adolfu. Ubrzo je počela da radi sa klijentima iz visokog društva, uključujući i tadašnju prvu damu SAD-a Nensi Regan. Pošto je gotovo svo vreme trošila na posao i brojne obaveze u modnom svetu, nije imala previše vremena za ljubav, a nije ni uspevala da naiđe na nekoga ko će je zaintrigirati.

U januaru 1991. prijatelji su ju nagovorili da ode na sastanak na slepo sa Davidom Kohom. David je već tada bio bogati industrijalac, ali je takođe bio poznat po raskalašenim zabavama na kojima se svašta događalo, pisao je svojevremeno New York Times.

Njihov sastanak na slepo nije odmah imao "happy end", s obzirom da se Džuliji njegov pristup nije preterano svideo. Ipak, ponovno su se sreli šest meseci kasnije, a ni tada David nije ostavio najbolji utisak. Naime, on joj se predstavio kao da se prvi put vide, nakon čega ga je Džulija uvređeno podsetila da su već jednom izašli na sastanak. David se izvinio i značajno promenio stav, a te večeri dugo su razgovarali i odlučili da će se nastaviti viđati. Bio je to početak veze koju će nakon pet godina okruniti brakom, a kasnije dobiti i troje dece.

Tokom godina Džulija je bila jako angažovana u humanitarnim akcijama i misijama pa je tako zajedno za suprugom donirala desetine miliona dolara raznim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Sjedinjenim Državama.

Takođe je predsednica fondacije David H. Koh, a poznata je i kao ljubiteljka umetnosti i donatorka Linkoln Centra, Metropolitana i Smitsoniana.

(Espreso/miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.