STRAVIČNO PROROČANSTVO SA SVETE GORE SE OBISTINJUJE? Monasi predvideli RAT i POBEDNIKA?
Sveta Gora, Foto: Printscreen

šta mislite o ovome?

STRAVIČNO PROROČANSTVO SA SVETE GORE SE OBISTINJUJE? Monasi predvideli RAT i POBEDNIKA?

U toku aktuelnih sukoba koji se odigravaju između Rusije i Ukrajine, podsetimo se na proročanstvo koje je tada napisano

Objavljeno: 12:50h

Proročanstvo o kome se i danas priča je navodno objavljeno 2015. godine na Svetoj Gori u knjižici nepoznatog autora pod naslovom "Nadolazeće nesreće", koje upozorava na sukobe koji u budućnosti čekaju Evropu, ali i ostatak sveta.

U toku aktuelnih sukoba koji se odigravaju između Rusije i Ukrajine, podsetimo se na proročanstvo koje je tada napisano:

Autor ovog teksta nije poznat, a nije jasno ni sa kojim od svetogorskih staraca i monaha je razgovarao. Jedino što se precizira jeste da je razgovor vođen u septembru 2007. godine.

Ovo je jedan od apokaliptičnih tekstova u duhu hrišćanske tradicije kombinovan sa elementima onoga što su u srpski javni prostor unela Tarabićeva proricanja.

Sveta Gora
foto: Profimedia

Dakle - čitajte sa kritičkom distancom. Prenosimo samo delove...

Evo šta je, između ostalog, navodno zapisano u "Nadolazećim nesrećama":

- Braćo moja, kad sam posetio tog starca počeo sam da govorim o predstojećim događajima. On je shvatio moje namere i rekao da mi to saznanje neće doneti nikakvu duhovnu korist - ja ću samo utoliti grešnu čovekovu radoznalost. Odlazeći od starca sav sam se tresao. Ako se i pola tih događaja stvarno desi, onda može samo jedno da se kaže - to je užas!

Dalje piše i da je "starac rekao da je bio zadivljen kada je u mladosti pročitao proročanstva Sv. Kozme Etolskog". - Počeo je da moli Boga (tada još ne shvatajući svu ozbiljnost molitve) da mu otkrije kada će se desiti predskazani događaji. Samo Gospod odlučuje ko je dostojan milosti otkrovenja. Proročanstva g-na Georgija (Đorđa) o sedam ratova, koja je zapisao i širio jedan od braće, pokazala su se istinitim. Svaki od ratova biće suroviji od prethodnog.

Sveta Gora
foto: AP

Proročanstvo predviđa sedam ratova

Potom se kaže da će u svaki od ratova biti uključivano sve više država i tako će rat zahvatati sve više prostranstva zemljine kugle. Između ratova biće i perioda mira. Stanovništvo država uvučenih u rat moliće Boga za pomoć, ali njihove molitve neće biti uslišene.

- Stanovništvo država koje ne učestvuju u ratu neće urazumiti nesreće njihovih suseda, nego će umesto toga težiti ratu i razaranjima da bi se osvetili svojim neprijateljima. Na kraju će rat zahvatiti čitav svet. Svuda će zavladati glad, rasulo, nesreće, pobune, pljačke i bolesti. Grčka će svoju vojsku dati pod vlast predstojećeg izabranog Cara. Rusija će pretrpeti još jednu provokaciju - napad od strane Gruzije i ovoga puta potpuno će uništiti Gruziju. Nažalost, gubici civilnog stanovništva Gruzije biće zastrašujući. Dok Rusi budu ratovali u Gruziji, Ukrajinci, podsticani od strane Amerikanaca, takođe će početi grubo da provociraju Rusiju - naveo je taj starac 2007. godine i dodao:

- Rusi će veoma brzo pobediti Ukrajince (preciznije rečeno, malo će ko od Ukrajinaca pristati da ratuje sa Rusima) i biće rado dočekani od strane stanovništva ukrajinskih gradova. Iznad Ukrajine i Crnog mora prvi put će se desiti vazdušne bitke između Rusa i Amerikanaca, a Rusi će neprikosnoveno pobediti.

Rat
foto: AP

Prorok je kazao i da će u Turskoj početi diktatura i da će se Kurdi će se podići na ustanak i da će nastupiti svetska ekonomska kriza...

U Grčkoj će za nekoliko nedelja pasti vlada, a mi ćemo na izbore. Onda će nas napasti hunta koja vlada u Turskoj. Kada se dese ovi događaji upamtite dve stvari: nikada ne izdajte i nikada se ne odrecite Hrista i otadžbine.

Crno more postaće Rusko jezero nakon što bude osvojena Turska, navodi se u tom proročanstvu, i sitiče da će Turci prvi osetiti tajno rusko oružje. Piše kako će u nekom periodu Rusi osvojiti Finsku, Švedsku i Norvešku. - To će se desiti zato što će, iako te zemlje formalno podržavaju neutralnost, baš sa njihovih teritorija biti nanet prvi ozbiljan udar po Rusiji, čije žrtve će biti civilno stanovništvo.

- Zatim će Rusi ući u Poljsku, Češku, Slovačku, Rumuniju i Moldaviju. Stanovništvo pravoslavnih balkanskih zemalja zaključiće savez sa Rusijom. To će biti Srbi i Rumuni, ali ne Bugari. Posle toga Rusi će krenuti na jug da pomognu svojim saveznicima - Arapima, posebno Irancima - u ratu sa Amerikancima.

Do tada će posle žestokih borbi, pisali su mediji pozivajući se na "Nadolazeće nesreće", Amerikanci zavladati čitavom obalom Irana, ali neće moći da prodru u dubinu zemlje jer će se Persijanci očajnički suprotstavljati:

- Rusi će preći po čitavoj Persiji i poraziti američko-natovske trupe. Zatim će upasti u Irak, Siriju, Jordan, Liban, Kuvajt i na kraju u Izrael. U to vreme SAD i Izrael pokušaće prvi put da primene nuklearno oružje, ali će ih Rusi neutralisati. To će izazvati prekide energije i komunikacija u čitavom svetu. Zatim će Rusi ući u Egipat i zauzeti Suecki kanal. Tokom ofanzive na Bliskom Istoku ruske trupe proći će kroz Grčku, ali Grčkoj neće naneti ni najmanju štetu.

Suecki kanal
foto: Profimedia

Ta sposobnost da na velika rastojanja brzo premeštaju trupe, velike po brojnom sastavu, biće značajna prednost Rusa, navodno je kazao svetogorski monah, i obajsnio:

- To će biti moguće zahvaljujući letelicama nove, nepoznate konstrukcije, koje liče na leteće tanjire. Zatim će Rusi ući na Balkan da pomognu Srbima protiv "natovaca" koji ih napadaju, a takođe i muslimanskih i katoličkih balkanskih država, i pobediće.

Ruse će slomiti i primorati ih da podele svoje snage samo jedna stvar - izdaja Kineza. Iako će u početku Kina biti na strani Rusije, nakon izvesnog vremena sablaznivši se najvećim u istoriji podmićivanjem - vlašću nad teritorijom čitavog Sibira, Kinezi će povući svoje trupe, i što je još gore omogućiće trupama saveznika da Rusima nanesu udarac s leđa, piše izmešđu ostalog u navodnom proročanstvu.

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.