ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI O KRALJU ČARLSU: Njegov PLIŠANI MEDA imao BATLERA, bio vezan za njega i u ČETRDESETIM?!
Kralj Čarls III, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

NEVERICA!

ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI O KRALJU ČARLSU: Njegov PLIŠANI MEDA imao BATLERA, bio vezan za njega i u ČETRDESETIM?!

Čarls je tokom jedne rasprave gađao princezu Dajanu, svoju tadašnju suprugu, teškim drvenim predmetom i "za dlaku" promašio njenu glavu

Objavljeno: 15:49h

Kralj Čarls III navodno je bio izuzetno vezan za svog plišanog medveda čak i kao odrastao čovek, i to u četrdesetim godinama, navodi se u najnovijoj knjizi u kojoj su izneti neobični detalji iz njegovog života.

Sin pokojne Elizabete II tema je knjige Kristofera Andersena "Kralj: Život Čarlsa III", u kojojje iznet niz neobičnih detalja o novom kralju Velike Britanije, a među najbizarnijim tvrdnjama je ona o njegovom odnosu sa svojom omiljenom igračkom.

Kako tvrdi Majkl Foset, nekadašnji najpouzdaniji dvorski batler, on je bio zadužen za brigu o plišanom medvedu dok je Čarls bio u četrdesetim godinama. Svaki put kada bi se igračka oštetila, bivša kraljevska dadilja Mejbel Anderson je pozivana da se vrati iz penzije kako bi izvršila neophodne prepravke.

Prema rečima Foseta, Mejbel je bila jedina osoba kojoj je bilo dopušteno da približi iglu i konac medvediću tadašnjeg princa.

– Bio je odavno u četrdesetim i svaki put kada bi trebalo srediti medveda ponašao se tako da biste pomislili da njegovo rođeno dete ima tešku operaciju – kaže Foset.

Kralj Čarls III, Kralj Čarls, Princ Čarls
foto: Profimedia

Ovaj batler je, inače, bio zadužen za sipanje paste za zube na četkicu Čarlsu, tada princu od Velsa, a u pitanju je bila četkica sa ugraviranim monogramom. Foset je, takođe, brijao Čarlsa, pomagao mu da obuče pantalone i vezivao mu pertle. Među njegovim zaduženjima bilo je i da odlaže pidžame za princa i postavlja ih pre nego što ih Čarls obuče.

Kako je Andersen napisao u ovoj biografiji, glavni baštovan je kod Čarlsa svakog dana dobijao listu "instrukcija i pritužbi, koje je njegov šef pisao crvenim mastilom". Čarls bi potom stajao na tremu i, ako ne bi bio zadovoljan poslom koji obavljaju baštovani, naređivao uz pomoć zelenog megafona.

Princ Čarls
foto: Profimedia

– Iako je neko ko tvrdi da je bio maltretiran kao dete, princ Čarls je očigledno uživao u maltretiranju nas – rekli su Andersenu bivši zaposleni u Hajgrouvu, rezidenciji kraljevske porodice u Glosterširu. – Mogao je da bude prijatan i ljubazan, ali je isto toliko bio i neraspoložen i zločest. Nije dvaput razmišljao o tome treba li da vikne neku uvredu kada pogrešiš.

Ken Stronač, još jedan bivši batler britanske kraljevske porodice, ispričao je da ručno prao donji veš princa Čarlsa i da ga je svake večeri ušuškivao u krevet s njegovim voljenim plišanim medom. Upravo je on otkrio da je Čarls tokom jedne rasprave gađao princezu Dajanu, svoju tadašnju suprugu, teškim drvenim predmetom i "za dlaku" promašio njenu glavu.

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.