TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU RASTU, OGLASILI SE IZ PJONGJANGA: Jednu stvar su nazvali LOŠIM IZBOROM
Foto: Profimedia

nije dobro

TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU RASTU, OGLASILI SE IZ PJONGJANGA: Jednu stvar su nazvali LOŠIM IZBOROM

Vašington i Seul ističu da su vežbe potpuno defanzivnog karaktera, ali Severna Koreja ih smatra generalnom probom "za buduću invaziju" na njene teritorije

Objavljeno:

Severna Koreja je danas nazvala združene vojne vežbe Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje u blizini Korejskog poluostrva "lošim izborom", javila je zvanična severnokorejska agencija KCNA.

Nastavak ovih vežbi je "veoma opasan i loš izbor", rekao je sekretar Centralnog komiteta Radničke partije Pak Džong Čon.

Kim Džong Un, Severna Koreja, Naoružanje
foto: Profimedia

Vašington i Seul ističu da su vežbe potpuno defanzivnog karaktera, ali Severna Koreja ih smatra generalnom probom "za buduću invaziju" na njene teritorije. Severna Koreja je danas ispalila tri nova projektila, uključujući i interkontinentalnu balističku raketu (ICBM).

Juče je Pjongjang lansirao 23 projektila, od kojih je jedan pao nedaleko od južnokorejskih teritorijalnih voda. Seul je uzvratio lansiranjem tri rakete ka moru i južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol osudio je "provokaciju" Pjongjanga, navodeći da je reč o "de fakto teritorijalnoj invaziji".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.