RUSIJA DONELA OGROMNU ODLUKU, ANALENA JEDVA DOČEKALA DA SE OBRATI: Svom snagom je RASPALILA!
Foto: Profimedia

javila se

RUSIJA DONELA OGROMNU ODLUKU, ANALENA JEDVA DOČEKALA DA SE OBRATI: Svom snagom je RASPALILA!

"Rusija je još jednom pokušala da koristi glad kao oružje"

Objavljeno: 12:59h

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je danas da međunarodna zajednica može postići rezultate ignorisanjem „ruskih laži“, komentarišući najavu Moskve da će nastaviti učešće u sporazumu o izvozu ukrajinskog žita iz crnomorskih luka.

„Rusija je još jednom pokušala da koristi glad kao oružje, da koristi žito kao oružje. A svetska zajednica predvođena Ujedinjenim nacijama je jasno stavila do znanja da ne veruje u ruske laži i da će nastaviti da šalje brodove“, rekla je Berbok za nemačku TV Velt, prenosi Rojters.

Analena Berbok
foto: Profimedia

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će Moskva nastaviti svoje učešće u crnomorskom sporazumu o žitu, nakon što je dobila potrebne garancije Ukrajine.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje žitnog koridora.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu, uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske, rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.