MASK POTVRDIO GLASINE: Počinje naplata Tvitera, evo koliko će koštati PLAVI BEDŽ!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

saopšteno

MASK POTVRDIO GLASINE: Počinje naplata Tvitera, evo koliko će koštati PLAVI BEDŽ!

Mask je još u aprilu predložio da bi svi „Blue“ pretplatnici trebalo da dobiju bedž, objašnjavajući da se na taj način ujedno potvrđuje autentičnost naloga

Objavljeno:

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask potvrdio je glasine da mreža započinje naplatu verifikacije naloga i objasnio da će svi korisnici plavi bedž pored svog imena moći da dobiju za 8 evra mesečno.

Nakon što su svetski mediji juče preneli vest da Tviter menja strategiju i uvodi naplatu plave značke, novi vlasnik je danas potvrdio ovu informaciju i u seriji tvitova objasnio kako će ona funkcionisati i koje sve benefite nudi.

„Trenutni sistem gospodara na Tviteru i seljaka koji nemaju plavi bedž je sr**e. Moć narodu. Plava značka za 8 dolara mesečno“, napisao je Mask.

Mask je naveo i da će cena varirati u zavisnosti od kupovne moći zemlje, a i nabrojao je i pojedine benefite koje će korisnici sa plavom značkom dobiti.

Prvi benefit je prioritet u pretrazi i gradiranju odgovora u prepiskama i spominjanjima. Mask kaže da je to esencijalni element potreban za suzbijanje botovskih naloga.

Pored toga, verifikovanim nalozima će se prikazivati upola manje reklama, a imaće mogućnost da kače dugačke video i audio snimke.

Korisnici sa plavom oznakom dobijaju i mogućnost zaobilaženja takozvanog pejvola (paywall), makar sa oglašivačima koji su spremni da sarađuju sa Tviterom po tom pitanju.

Tviter, Twitter
foto: Profimedia

Mask je dodao i da će novac od naplate biti iskorišćen za isplatu novca autorima različitog sadržaja na platformi.

Milijarder je još u nedelju u jednom od svojih odgovora na Tviteru najavio promenu procesa verifikacije, a svetski mediji su naveli da će plava oznaka koštati 20 evra. Nakon negodovanja korisnika, među kojima je bio i čuveni američki pisac Stiven King, Mask je odlučio da cenu spusti na 8 evra mesečno.

„Trenutno tumbamo ceo proces verifikacije naloga“, napisao je.

Mask je još u aprilu predložio da bi svi „Blue“ pretplatnici trebalo da dobiju bedž, objašnjavajući da se na taj način ujedno potvrđuje autentičnost naloga.

Ključni detalj koji za sada nedostaje je vremenski okvir novog plana.

Ljudi koji budu želeli da verifikuju nalog, moraće da se pretplate na „Twitter Blue“ koji je trenutno dostupan u svega nekoliko zemalja. „CNBS“ navodi da je Mask na sastanku sa zaposlenima u nedelju rekao da bi nova pravila trebalo da se primenjuju od 7. novembra. U izveštaju piše i da je Mask pretio otkazima ukoliko se vremenski okvir ne ispoštuje.

Svetski mediji spekulišu da je to najverovatnije datum kada će Tviter omogućiti korisnicima u svim ostalim zemljama pretplatu na „Blue“.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.