MASK NAPRAVIO ŠOKANTAN POTEZ: Ovo niko nije mogao da OČEKUJE, slušajte samo šta je URADIO!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

NEVERICA

MASK NAPRAVIO ŠOKANTAN POTEZ: Ovo niko nije mogao da OČEKUJE, slušajte samo šta je URADIO!

Kritičari su ismevali znak, koji se često dodeljuje slavnim ličnostima, političarima, poslovnim liderima i novinarima, kao simbol statusa elit

Objavljeno:

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask otpustio je sve članove Upravnog odbora i postao jedini direktor, saopštila je danas kompanija, prenosi Asošiejted pres.

Jedan Maskov saradnik objavio na anketu pitajući koliko bi korisnici bili spremni da plate za "plavu kvačicu", koju je Tviter ranije koristio za verifikaciju naloga profila, kako bi drugi korisnici znali da nije lažni.

Musk, čiji je nalog verifikovan, odgovorio je sa: "Zanimljivo".

Kritičari su ismevali znak, koji se često dodeljuje slavnim ličnostima, političarima, poslovnim liderima i novinarima, kao simbol statusa elite.

"Proces verifikacije je trenutno u toku", tvitovao je Mask u nedelju kao odgovor korisniku koji je zatražio pomoć da bude verifikovan.

U međuvremenu, u petak je saudijski milijarder princ Alvalid bin Talal rekao je da su on i njegova "Kingdom holding" kompanija kupili akcije Tvitera za 1,89 milijardi dolara, što ih čini najvećim akcionarom posle Maska.

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: Profimedia

Vest je izazvala zabrinutost kod pojedinih poslanika, uključujući senatora Krisa Marfija.

"Trebalo bi da budemo zabrinuti da su Saudijci, koji imaju jasan interes da potisnu politički govor i utiču na američku politiku, sada drugi po veličini vlasnik velike platforme društvenih medija", napisao je Marfi na Tviteru i dodao da je u pitanju nacionalna bezbednost.

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: Profimedia

Pošto je preuzeo vlasništvo nad Tviterom, Mask je pozvao grupu prijatelja i investitora iz sveta tehnologije da pomognu u transformaciji kompanije sa sedištem u San Francisku, koja će verovatno uključiti promenu njenog osoblja.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.