TVITER ĆE REVIDIRATI POSTUPAK VERIFIKACIJE: Mask ima ovo NA UMU!
Tviter, Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

RAZMIŠLJA SE

TVITER ĆE REVIDIRATI POSTUPAK VERIFIKACIJE: Mask ima ovo NA UMU!

Tviter razmatra naplatu željene plave kvačice kojom se potvrđuje identitet vlasnika računa, izvestio je u nedelju tehnološki bilten Platformer pozivajući se na dve osobe upoznate s tim pitanjem.

Objavljeno:

Tviter će revidirati svoj postupak verifikacije korisnika, rekao je Ilon Musk u tvitu u nedelju, samo nekoliko dana nakon što je preuzeo jednu od najutjecajnijih svetskih platformi društvenih medija. "Celi postupak verifikacije upravo se obnavlja", rekao je Musk u svom tvitu ne navodeći više detalja.

Tviter razmatra naplatu željene plave kvačice kojom se potvrđuje identitet vlasnika računa, izvestio je u nedelju tehnološki bilten Platformer pozivajući se na dve osobe upoznate s tim pitanjem.

Korisnici bi se morali pretplatiti na "Twitter Blue" za 4,99 dolara mesečno ili bi izgubili svoje "potvrđene" značke ako projekt krene napred, prema izveštaju.

Izvršni direktor Tesle Inc nije donio konačnu odluku i projekt bi još uvek mogao biti odbačen, ali prema Platformeru verojatno će verifikacija postati dio Twitter Bluea.

The Verge je u nedelju izvestio da će Twitter povećati cenu pretplate za Twitter Blue, koji takođe provjerava korisnike, sa 4,99 dolara mesečno na 19,99 dolara mesečno, navodeći internu prepisku koju su videli.

Twitter Blue je pokrenut u junu prošle godine kao prva pretplatnička usluga platforme, koja nudi "ekskluzivni pristup premium značajkama" na bazi mesečne pretplate uključujući opciju za uređivanje tweetova.

Značajka za uređivanje tweetova takođe je postala dostupna ranije ovog meseca nakon što je Musk u aprilu pokrenuo anketu na Twitteru pitajući svoje milione pratitilaca žele li gumb za uređivanje. Više od 70 odsto je reklo da.

Musk je također zatražio da se odjavljeni korisnici koji posećuju Twitterovu stranicu preusmere na stranicu Istražite koja prikazuje popularne tweetove, navodi se u odvojenom izveštaju Vergea objavljenom u nedelju, pozivajući se na zaposlene koji su bili upoznati s tim pitanjem.

Otpuštaju 2.500 zaposlenih

"Tviter", društvena mreža koju je prošle sedmice kupio milijarder Ilon Mask, planira da otpusti četvrtinu zaposlenih u prvom krugu uručivanja otkaza, piše danas "Vašingotn post" pozivajući se na upućeni izvor.

List piše da razgovore o smanjenju broja zaposlenih vodi advokat Aleks Spiro, Maskov dugogodišnji pravni zastupnik.

(Espreso/See Biz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.