EPSKI SUSRET KRALJICE I OMILJENE PLAVUŠE: Merlin je privukla sve poglede KRŠEĆI PRAVILA,imale su isto GODINA! VIDEO
Kraljica Elizabeta i Merlin Monro, Foto: Printscreen/Youtube/Bahriye

za pamćenje

EPSKI SUSRET KRALJICE I OMILJENE PLAVUŠE: Merlin je privukla sve poglede KRŠEĆI PRAVILA,imale su isto GODINA! VIDEO

Evo šta se dogodilo tokom te kultne noći kada je pravi monarh zemlje sreo "kraljicu" Holivuda

Objavljeno: 12:34h

Nakon smrti kraljice Elizabete, obožavaoci širom sveta se obraćaju društvenim medijima kako bi izneli njene najepskije trenutke u prošlosti. Jedan od njih je njen kratak susret sa kultnom Merilin Monro. Kraljica i holivudska istorijska glumica srele su se 26. oktobra 1956. na kraljevskoj filmskoj premijeri Bitke kod River Plate u Londonu.

Prema raznim medijima, Monro je provela četiri meseca u Velikoj Britaniji snimajući svoj film Princ i šougirl kada je imala priliku da upozna kraljicu u Empajer teatru na londonskom Lester skveru zajedno sa nekoliko najpoznatijih filmskih zvezda te ere.

Evo šta se dogodilo tokom te kultne noći kada je pravi monarh zemlje sreo "kraljicu" Holivuda.

Buntovni glamur

U knjizi iz 2022. pod nazivom Kada je Merilin srela kraljicu, spisateljica Mišel Morgan dala je detaljan uvid u događaj. Dok su dve ikone razmenile kratak razgovor bio je trenutak koji je ušao u istoriju, Monroina haljina je takođe dala svoje izjave.

U knjizi je detaljno navedeno da su organizatori uoči događaja zamolili umetnice da se pridržavaju kraljevskog kodeksa oblačenja, a to je da nose haljine koje nisu niskog dekoltea ili pokazuju previše dekoltea.

Ali Monro nije imala ništa od toga. Kršeći protokol, pojavila se tako glamurozno sa zlatnom haljinom koja je bila veoma dekoltirana, pripijena uz telo i sa špageti kaiševima. Haljina je stigla do poda i zablistala u svom svom metalnom sjaju. Monro je upotpunila izgled odgovarajućom torbom i ogrtačem, a čak i na crno-belim fotografijama tog dana, njena haljina je blistala svakim delićem lepote koja krši pravila.

Monro je bila izuzetno nervozna

Iako je Monro bila ogromna zvezda koju su poznavali svi delovi sveta, navodno je bila nervozna što je upoznala kraljicu Elizabetu. Scenario ju je uspaničio jer nije prisustvovala probama za susret s kraljicom, pa nije znala šta da radi, prenose britanski mediji.

Entoni Kvejl je takođe govorio o Monroinim brigama u svojoj autobiografiji Vreme za govor iz 1990. Tvrdio je da je Monro postala toliko uznemirena da uprkos tome što su joj drugi govorili šta da radi, ona i dalje nije znala kako da to uradi.

Ekonomski tajms je napomenuo da je Monro, dok je čekala da kraljica krene prema njoj, nastavila da liže usne od nervoze i da je na kraju uklonila ruž. Činilo se da je autorka Morgan podržala ovu tvrdnju kada je u svojoj knjizi napisala da je kraljica primetila Monroinu nervozu i činjenicu da je polizala sav svoj ruž.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Bahriye

Bile su komšinice

Međutim, uprkos svom uznemirenom stanju, Monro je razmenila nekoliko dobrih reči sa kraljicom. Morganova knjiga ponudila je više uvida u njihov razgovor: u njoj se navodi da su njih dvoje razgovarali nekoliko minuta o tome da su komšije. Navodi se da je Monro borvila u Enfild Grinu, koji je samo 6 km od zamka Vindzor, i da bi posetila Veliki park sa svojim tadašnjim mužem Arturom Milerom, prema Euro News-u.

U knjizi se takođe navodi da je Monro sanjala o čaju u Bakingemskoj palati, a njen publicista Alan Arnold našao je zahtev na svojoj dnevnoj listi obaveza. Iako joj se san o čaju u palati nikada nije ostvario, barem je mogla da upozna vladara te palate.

Bile su istih godina

Iako se smatra da je to što obe zajedno dele fotografiju i video snimak izvanrednim, ono što trenutak čini još kultnijim je to što su obe žene, koje su bile veoma različite u smislu života i posla, dele istu svetsku slavu – i istih godina.

Obe inspirativne žene rođene su 1926. godine, pri čemu je kraljica rođena u aprilu, a Monro dva meseca kasnije u junu. Obe su imale 30 godina kada su se rukovale.

(Espreso/scmp.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.