HITNO SE OGLASILI IZ TEHERANA: Oglasili su se nakon OPTUŽBI da su NJIHOVI VOJNICI NA KRIMU, izneli svoju STRANU!
ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia

STANJE U UKRAJINI

HITNO SE OGLASILI IZ TEHERANA: Oglasili su se nakon OPTUŽBI da su NJIHOVI VOJNICI NA KRIMU, izneli svoju STRANU!

Teheran poslednjih dana optužuje Zapad da isporučuje Rusiji dronove kamikaze

Objavljeno:

Iran je danas odbacio navode SAD prema kojima su iranski vojnici raspoređeni na Krimu da pomognu Rusiji da izvede napade dronovima na Ukrajinu.

"Čvrsto osuđujemo te navode, kojima je cilj da se skrene pažnja javnog mnjenja sa razorne uloge (SAD) u ratu u Ukrajini masovnim izvozom oružja i opreme", ka Kijevu, rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani, na konferenciji za novinare u Teheranu.

Teheran poslednjih dana optužuje Zapad da isporučuje Rusiji dronove kamikaze, a Bela kuća je u četvrtak saopštila da se iranski vojnici nalaze na Krimu, poluostrvu koje je Moskva pripojila 2014. godine, da pomognu Rusima u upravljanju dronovima kojima se gađa energetska infrastruktura ukrajinskih gradova.

1 / 4 Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

"Teheran je sada direktno angažovan na terenu na Krimu i pomaže Rusiji u operacijama", rekao je Džon Kirbi, portparol Nacionalnog saveta za bezbednost američkog predsedništva. Teheran je demantovao da je isporučio Moskvi oružje koje se koristi u njenom ratu protiv Ukrajine, a Rusija je optužila Zapad da nastoji da izvrši pritisak na Iran tim optužbama.

"Islamskla republika nije uključena u rat u Ukrajini. Mi ne isporučujemo oružje zaraćenim stranama u tom sukobu", ponovio je Kanani. Kijev je u septembru odlučio da znatno smanji svoje diplomatske odnose sa Teheranom zbog navodne isporuke oružja Moskvi.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.