"HRVATSKA JE KLJUČNI AMERIČKI SAVEZNIK": Oglasila se Pelosi uoči samita u Zagrebu, dotakla se i PUTINA!
Nensi Pelosi, Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

OGLASILA SE

"HRVATSKA JE KLJUČNI AMERIČKI SAVEZNIK": Oglasila se Pelosi uoči samita u Zagrebu, dotakla se i PUTINA!

Privilegija joj je, kaže, da se pridruži evropskim saveznicima SAD i drugim partnerima iz celog sveta u Hrvatskoj da bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom

Objavljeno: 12:40h

Predsednica zastupničkog doma američkog parlamenta, Nensi Pelosi, koja učestvuje na samitu Međunarodne krimske platforme u Zagrebu poručila je da se mora učiniti više za odbranu demokratije, da će ostati uz Ukrajinu i Rusiju smatrati odgovornom.

„Hvala predsedniku Jandrokoviću i Stefančuku, premijeru Andreju Plenkoviću te predsedniku Volodimiru Zelenskom za sazivanje parlamentarnih čelnika iz slobodnog sveta na ovaj pravovremeni, važan samit“, napisala je Pelosi na Tviteru.

Ona je dodala da je „Hrvatska ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner“

Privilegija joj je, kaže, da se pridruži evropskim saveznicima SAD i drugim partnerima iz celog sveta u Hrvatskoj da bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom.

„Vladimir Putin vodi ničim izazvani sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja na civile i civilnu infrastrukturu. Ove sedice Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i smatrati Rusiju odgovornom – sve dok se ne izvojuje pobeda“, navela je Pelosi.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.