EVO ZELENSKOG, PONOVO JE IZNEO JEZIVE OPTUŽBE: Tereti Rusiju za STRAŠNU STVAR!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

pomenuo elektrane

EVO ZELENSKOG, PONOVO JE IZNEO JEZIVE OPTUŽBE: Tereti Rusiju za STRAŠNU STVAR!

Zelenski je ranije ove nedelje izjavio da je Rusija već uništila oko trećine elektrana u zemlji, što je izazvalo nestanke struje i vode

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija napada ukrajinske elektrane jer želi da natera ljude da napuste svoje domove i presele se na zapad ka zemljama Evropske unije.

„Rusija provocira novi talas migracija Ukrajinaca u zemlje Evropske unije“, rekao je Zelenski u video-obraćanju na samitu EU, preneo je Rojters.

Ukrajinski predsednik je rekao da „ruski teror“ nad njihovim energetskim objektima ima za cilj da napravi što više problema sa strujom i toplotom ove jeseni i zime, a kako bi, više Ukrajinaca odlazilo u evropske zemlje.

„Kao odgovor, savezničke nacije treba da obezbede više protivvazdušnih sistema i uvedu dodatne sankcije Iranu, koji proizvodi neke od dronova koje Moskva koristi“, dodao je Zelenski.

Redžep Tajip Erdogan, Antonio Gutereš, Volodimir Zelenski
foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

On je ranije ove nedelje izjavio da je Rusija već uništila oko trećine elektrana u zemlji, što je izazvalo nestanke struje i vode.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.