STIGLA PRVA REAKCIJA UKRAJINE NA PUTINOVE NAJNOVIJE ODLUKE: Oglasio se Podoljak, evo šta je imao da KAŽE!
Mihail Podoljak, Foto: Printscreen/Youtube/ OP_EDITZ

SAVETNIK ZELENSKOG

STIGLA PRVA REAKCIJA UKRAJINE NA PUTINOVE NAJNOVIJE ODLUKE: Oglasio se Podoljak, evo šta je imao da KAŽE!

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Mihail Podoljak, oglasio se na Tviteru nakon najnovije Putinove odluke

Objavljeno: 15:11h

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin predložio da se ratno zakonodavstvo uvede u anektiranim ukrajinskim regionima, odnosno u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, Hersonu i Zaporožju, stigla je i prva reakcija iz Ukrajine.

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Mihail Podoljak, oglasio se na Tviteru nakon najnovije Putinove odluke.

- Uvođenje ratnog zakonodavstva na okupiranim teritorijama treba smatrati samo kao pseudo-legalizaciju pljačke ukrajinske imovine kroz još jedno "pregrupisavanje". Ovo ne menja ništa za Ukrajinu. Nastavljamo s oslobađanjem i deokupacijom naših teritorija - objavio je Podoljak.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas da se ratno zakonodavstvo uvede u anektiranim regionima, odnosno u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, Hersonu i Zaporožju.

- Da podsetim da je u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, pre nego što su ušle u sastav Rusije, postojao režim vanrednog stanja. A sada treba da formalizujemo ovaj režim u okviru ruskog zakonodavstva. Stoga sam potpisao ukaz o uvođenju vojnih odredbi u ova četiri subjekta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije - rekao je Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA

Ratno stanje u ove četiri oblasti biće na snazi od sutra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.