PUTIN SE PREDOMISLIO? Oglasio se Peskov - odluka još uvek nije DONETA
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

GORUĆA TEMA

PUTIN SE PREDOMISLIO? Oglasio se Peskov - odluka još uvek nije DONETA

Kako je napomenuo portparol Kremlja, Ministarstvo odbrane za svaki region je odredilo brojčane indikatore mobilizacije, a jedan broj regiona navodi da je zadatak završen

Objavljeno: 12:04h

Odluka da se završi delimična mobilizacija u celoj zemlji još uvek nije doneta, ali jedan broj regiona je već sproveo planove mobilizacije. Ovo je u ponedeljak novinarima saopštio portparol Kremlja Federacije Dmitrij Peskov.

- Do sada nije bilo takvih odluka - odgovorio je Peskov na pitanje da li se planira da se u bliskoj budućnosti objavi završetak delimične mobilizacije širom Rusije.

Kako je napomenuo portparol Kremlja, Ministarstvo odbrane za svaki region je odredilo brojčane indikatore mobilizacije, a jedan broj regiona navodi da je zadatak završen.

- Tako je proces delimične mobilizacije već sproveden i zaustavljen u pojedinim regionima. Što se tiče predsedničkog dekreta (o završetku delimične mobilizacije), trenutno ga nema. Obaveštavaćemo vas - dodao je Peskov.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će delimična mobilizacija u zemlji biti završena za dve nedelje.

Govoreći na konferenciji za novinare u glavnom gradu Кazahstana Astani, on je takođe rekao da nema planova za dodatnu vojnu mobilizaciju u Rusiji.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.