LIZ TRAS SE IZVINILA ZBOG GREŠAKA, PA OTKRILA DA LI ĆE DATI OSTAVKU: Politička kriza TRESE BRITANIJU
Liz Tras, Foto: Profimedia

PREMIJERKA VELIKE BRITANIJE

LIZ TRAS SE IZVINILA ZBOG GREŠAKA, PA OTKRILA DA LI ĆE DATI OSTAVKU: Politička kriza TRESE BRITANIJU

Dodala je da njenih prvih mesec dana na funkciji premijera nisu bili savršeni, ali da je popravila greške

Objavljeno:

Britanska premijerka Liz Tras izjavila je da se izvinjava zbog grešaka u svom ekonomskom programu i poručila da se neće neće povući sa mesta šefa vlade.

Tras i bivši ministar finansija Kvasi Kvarteng objavili su 23. septembra takozvani mini budžet koji je izazvao previranja na berzi, počev od pada funte do panike u penzionim fondovima, pa čak i veoma retku kritiku Međunarodnog monetarnog fonda. Taj predlog je deo po deo prerađivan, da bi na kraju bio ukinut, a nove planove vlade objavio je novi ministar finansija Džeremi Hant.

Liz Tras je za BBC rekla da je i dalje posvećena ekonomskom rastu Britanije i izvinila se zbog grešaka koje su napravljene u planu koji je izmenio Džeremi Hant.

"Ostajem posvećena viziji, ali moraćemo to da ostvarimo na drugačiji način", kazala je Liz Tras i ukazala da će za ostvarenje ekonomskog programa biti potrebno više vremena.

Liz Tras
Liz Trasfoto: Profimedia

Dodala je da njenih prvih mesec dana na funkciji premijera nisu bili savršeni, ali da je popravila greške.

Ona je rekla da će predvoditi Konzervativnu partiju i na sledećim izborima. "Ostajem ovde jer sam izabrana da služim ovoj zemlji. I odlučna sam da to radim", navela je Liz Tras.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.