PREMIJERKA U PROBLEMU: Dali su joj još 17 dana?
Liz Tras, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

ultimatum

PREMIJERKA U PROBLEMU: Dali su joj još 17 dana?

Takođe, ostrvski mediji navode da su Riši Sunak i Peni Mordon navodno pretenduju da eventualno zamene Tras na mestu premijera Velike Britanije

Objavljeno:

Brojni predstavnici konzervativaca u britanskom parlamentu dali su premijerki Velike Britanije Liz Tras 17 dana da spasi svoju funkciju.

Kako javljaju britanski mediji, neki predstavnici Torijevaca upozorili su da je čeka gubitak funkcije ukoliko izveštaj ministra finansija Kvasija Kvartenga 31. oktobra ne okonča turbulencije na ekonomskom tržištu.

Portal "Dejli mejl" navodi da je ministar finansija u četvrtak uveče otkazao sastanke u Vašintgonu i spremio se da se vrati nazad za Veliku Britaniju kako bi imao razgovore sa Tras u vezi budžeta.

Liz Tras
foto: Profimedia

Takođe, ostrvski mediji navode da su Riši Sunak i Peni Mordon navodno pretenduju da eventualno zamene Tras na mestu premijera Velike Britanije.

Premijerka i njeni bliski saradnici navodno su u četvrtak da razmišljali o tome da li odbace predlog budžeta u septembru. Na pitanje novinara šta će se desiti i da li će odustati od promene predloga koji je naišao na žestoke kritike javnosti, ministar finansija je kratko rekao: "Videćemo".

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.