TRAS I KIŠIDA OŠTRO OSUDILI KINU!
Liz Tras, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

ZAHUKTAVA SE

TRAS I KIŠIDA OŠTRO OSUDILI KINU!

Premijeri Tras i Kišida su se složili oko važnosti zajedničkog rada na jačanju demokratije kroz međunarodne organizacije kao što je G7

Objavljeno:

U današnjem razgovoru sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom vođenom na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, nova britanska premijerka Liz Tras osudila je provokacije Kine prema Tajvanu, potvrdio je portparol Dauning strita.

„Premijerka je osudila nedavne kineske provokacije prema Tajvanu koje su predstavljale pretnju i za specijalnu ekonomsku zonu Japana. Trasova i Kišida su odlučni da se zajedničkim angažovanjem uhvate u koštac sa strateškom pretnjom koju predstavlja Kina“, navodi se u saopštenju Dauning strita, prenosi Rojters.

Fumio Kišida
foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

Premijeri Tras i Kišida su se složili oko važnosti zajedničkog rada na jačanju demokratije kroz međunarodne organizacije kao što je G7, kako bi se ograničile ekonomske i bezbednosne pretnje od „autoritarnih režima“, navodi se u saopštenju.

Trasova planira da iskoristi svoje prvo putovanje u inostranstvo od stupanja na dužnost 6. septembra da najavi dalju finansijsku podršku Ukrajini u ratu sa Rusijom vrednu više milijardi funti.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.