OVA BOMBA JE ŽENA MIROSLAVA LAJČAKA: Poznata voditeljka je nestvarna LEPOTICA, a tek da vidite KAKVE NOGE IMA! FOTO
Miroslav Lajčak, Foto: EPA / Hayoung Jeon

PRELEPA!

OVA BOMBA JE ŽENA MIROSLAVA LAJČAKA: Poznata voditeljka je nestvarna LEPOTICA, a tek da vidite KAKVE NOGE IMA! FOTO

Njegova supruga je poznata televizijska voditeljka Jarmila Hargašova

Objavljeno:

Miroslav Lajčak je rođen 20. marta 1963. u Popradu, Slovačka.

"Moj otac mi nije ukazao na ovakav životni put, ali je širio moje horizonte. Nikada nisam želeo ništa drugo do mesta diplomate."

Diplomirao je pravo na Komenskijevom univerzitetu u Bratislavi. Međunarodne odnose je studirao i na Državnom institutu za međunarodno pravo u Moskvi. Studirao je i u evropskom centru za studije bezbednosti "Džordž Maršal" u Garmiš Partenkirhenu u Nemačkoj.

Govori engleski, nemački, ruski i bugarski, kao i srpsko-hrvatski jezik.

Oženjen je i ima dve kćerke. Njegova supruga je poznata televizijska voditeljka Jarmila Hargašova.

Vide ga kao čoveka "koji se temeljito priprema za svoje zadatke, zna da sluša druge i trudi se da shvati njihovo razmišljanje. Kada treba zna biti tolerantan, ali istovremeno i odlučan."

Karijera

Dvadeset godina, od 1988, gradi karijeru u Ministarstvu spoljnih poslova Slovačke. Njegov prvi posao u inostranstvu odveo ga je 1991. u Moskvu, gde je radio u ambasadi Čehoslovačke, a posle razdvajanja Češke i Slovačke, od januara 1993, radi u slovačkoj ambasadi u ruskoj prestonici.

Radio je i u Bugarskoj i Grčkoj, a od 1994. do 1998. u Japanu.

Između 1993. i 1994. bio je šef kabineta ministra spoljnjih poslova Jozefa Moravčika, kada je ovaj postao premijer Slovačke (1994). Lajčak je dobio posao ambasadora Slovačke u Japanu, i na toj funkciji je bio do 1998. ,,Japan mi je odgovarao svojim mentalitetom jer kod njih je osnovno da se održi reč, a ne da se obećava ono što se ne može ispuniti."

Lajčak je odigrao ključnu ulogu u nadziranju referenduma za nezavisnost u Crnoj Gori 21. maja 2006, na funkciji ličnog predstavnika šefa spoljne politike EU-a Havijera Solane. Bio je duboko angažovan u višemesečnom procesu priprema za plebiscit, postupajući kao medijator u unutrašnjem sporu između vladajuće i opozicione partije. Lajčak je predložio limit od 55 odsto glasova za nezavisnost Crne Gore.

Miroslav Lajčak
Miroslav Lajčakfoto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Od 1998. do 2001. bio je šef kabineta slovačkog ministra spoljnih poslova Eduarda Kukana i njegov pomoćnik u svojstvu specijalnog izaslanika za Balkan generalnog sekretara UN-a.

Između 2001. i 2005. Lajčak je poslan u Beograd kao slovački ambasador za Saveznu Republiku Jugoslaviju (kasnije Srbiju i Crnu Goru), Albaniju i Makedoniju.

Od 30. juna 2007. je na dužnosti visokog predstavnika Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu. Zamenio je Kristijana Švarc-Šilinga.

"Ja nameravam graditi dalje na temeljima postavljenim tokom proteklih 12 godina implementacije mira i sarađivati s liderima BiH na tome da se ova zemlja čvrsto postavi na put ka EU-u", izjavio je po preuzimanju svoje nove funkcije.

Tada je najavio da će, za razliku od svog prethodnika, koristiti bonska ovlašćenja, kojima ima pravo da smenjuje i kažnjava političare, kao i da nameće zakone, "kada to bude trebalo".

Miroslav Lajčak
Miroslav Lajčakfoto: Beta/Mario Salerno

Žena Miroslava Lajčaka

Jarmila Lajčakova-Hargašova je rođena 23. decembra 1966. godine u Trenčinu, i poznata je slovačka voditeljka.

Godine 1989. diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta Komenski u Bratislavi.

Svoju novinarsku karijeru započela je u dnevnom listu Praca, a kasnije je prešla na Slovački radio.

Odatle su njeni koraci vodili do radija Rock FM i radija Okei. Bila je pionir među ženama kao sportski prezenteri.

Bila je prva koja je moderirala sportske vesti na televiziji Markiza.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/thewol71

Vodila je emisiju Nočne lampi 2000-2002 na TV Markiza. Godine 2007. vodila je tadašnju retro emisiju STV Hit veka, a potom i emisiju Moj omiljeni hit.

Do septembra 2011. godine bila je moderator javnih Vesti RTVS.

Od septembra 2011. do decembra 2011. moderirala je tok šou Tandemi na javnom servisu RTVS.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.