RAZVELA SE ĆERKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Na svadbu prošle godine potrošili ENORMNU SUMU NOVCA, a KUM ZASENIO MLADENCE!
Bakir i Jasmina Izetbegović, Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

PUKLA LJUBAV?

RAZVELA SE ĆERKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Na svadbu prošle godine potrošili ENORMNU SUMU NOVCA, a KUM ZASENIO MLADENCE!

Jasmina i Ćamil venčali su se prošle godine u Sarajevu

Objavljeno: 10:57h

Jasmina Izetbegović, ćerla predsednika Stranke demokratske akcije iz Bosne i Hercegovine, Bakira Izetbegovića, nedavno se razvela od biznismena Ćamila Humačkića, vlasnika IT firme koja posluje u Nemačkoj, piše Klix.ba.

Jasmina i Ćamil venčali su se prošle godine u Sarajevu. Mediji u BiH njihovu svadbu nazivali su 'venčanjem godine'.

Bivši supružnici imali su šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon čega je usledilo građansko venčanje i zabava od milion maraka.

Venčanje je upriličeno u strogoj privatnosti, ali mediji su danima izveštavali o njemu. Mladence i njihove roditelje tada je potpuno zasenio Jasminin kum, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je na svečanost stigao sa suprugom.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

Otac i majka mlade turskog predsednika dočekali su na ulazu u džamiju, a on je u Sarajevo prošle godine stigao s celom porodicom. Uz suprugu, u glavni grad BiH na venčanje su došli i sin Bailal i snaja Rejan, koji su inače dugogodišnji prijatelji Jasmine Izetbegović.

Slavilo se u hotelu 'Evropa' sa 250 zvanica. Pre ulaska u salu svi gosti morali su da odlože mobilne telefone, dok su pozivnice bile čipovane zbog zaštite privatnosti i sigurnosti mladenaca i gostiju.

Jasminina majka Sebija Izetbegović haljinom je ukrala pažnju na svadbi. U džamiji i sali pojavila se u ružičastoj haljini s zlatnim ornamentnim uzorkom dizajnerke Marine Rinaldi. Cena haljine u tradicionalnom islamskom duhu je skoro 15 hiljada kuna.

Ko je Jasmina?

Jasmina Izetbegović unuka je pokojnog Alije Izetbegovića. Rođena je u Holandiji, a u Sarajevu je završila školu za grafički dizajn. Obrazovanje je zatim nastavila u Amsterdamu. Vlasnica je agencije FabCat Creative, koja ima milionski promet.

Ranije je bila verena sa Adnanom Cerićem, bosanskohercegovačkim jutjuberom. Tokom njihove veze Adnan je Jutjub zamenio sa pozicijom direktora u Agenciji za statistiku BiH.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.