MAJKA NA SAMRTI OSTAVILA ĆERKI ISTINU KOJA JU JE PROGANJALA CEO ŽIVOT: Da li je moguće da je ovo uradila?
Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA

MAJKA NA SAMRTI OSTAVILA ĆERKI ISTINU KOJA JU JE PROGANJALA CEO ŽIVOT: Da li je moguće da je ovo uradila?

Iako danas ima 48 godina, ona i dalje ne može da se oporavi od tog saznanja

Objavljeno:

Neke istine se, nažalost, otkriju tek kada otkuca zadnji čas. Sa time se susrela žena po imenu Luis koja je, kada joj je majka bila na samrti, otkrila strašnu istinu o njenoj porodici.

Iako danas ima 48 godina, ona i dalje ne može da se oporavi od tog saznanja.

Prenosimo njenu priču u celosti:

Dok je moja voljena mama ležala na samrtnoj postelji, okrenula se prema meni i rekla:

– Luis, moram nešto da ti kažem.

Pogled na njenom licu rekao mi je da je u pitanju nešto ozbiljno.

– Tvoj tata nije tvoj biološki otac. Usvojio te je kada si imala tri godine.

Nije mogla da veruje šta čuje. Bila je van sebe i htela je da pobegne, ali ju je majka držala za ruku, odlučna da nastavi da govori dok još može.

– Jedne noći, kada sam imala 21 godinu, vraćala sam se kući s posla i neznanac me silovao, pšto je rezultiralo trudnoćom. Žao mi je što ti ranije nisam rekla istinu, ali nisam znala kako. Uvek sam se osećala krivo što krijem to od tebe i nadam se da ćeš moći da mi oprostiš – rekla joj je majka.

Otkriće ju je obuzelo. Povukla se i pobegla iz sobe. Trudeći se da diše, osećala se kao da joj se ceo svet ruši.

– Kad sam se pribrala, vratila sam se u krevet svoje mame i zajedno sa sestrama Amber i Lusi, bila uz nju dok je udisala poslednje uzdahe. Milujući je po glavi, rekla sam joj “U redu je, mama”. I s tim, ona je preminula – kaže Luis.

1 / 2 Foto: Profimedia

Dodala je da je bila ošamućena od šoka i tuge. Pogledala je prema Amber, a ona joj je uzvratila. U tom trenutku je shvatila da ona zna strašnu istinu. Amber je majka ispričala istinu još pre nekoliko godina, i iako je htela da kaže Luis, majka ju je preklinjala da to ne radi. Luis je počela da plače toliko jako da je mislila da nikada neće prestati.

Sledećih nekoliko dana su za nju bili užasni. Njene sestre su organizovale majčinu sahranu jer ona nije mogla da se nosi sa svim. Narednih meseci je shvatila da je uvek razmišljala o svom ocu, koji je umro deset godina ranije.

– Izgledam mnogo drugačije od svojih sestara i odrastajući, tata je uvek bio malo ravnodušniji prema meni. Imala sam privilegovano vaspitanje na mnogo načina, imala sam sve što sam mogla da poželim u materijalnom smislu, a ipak uvek sam se osećala odvojeno od ostatka porodice. Moja mama i sestre bi igrale šašave igre i smejale se zajedno, a ja nisam razumela njihov humor – prisetila se Luis.

– Istina o ocu me je pogodila. Nedugo nakon što je moja mama umrla, “zalutala sam” na jako mračno mesto. Uzela sam kreditnu karticu i ludo trošila, u nekoliko meseci sam nagomilala dug od više hiljada evra. Šoping je bio jedina stvar uz koju sam privremeno zaboravljala na bol.

Konačno je otišla kod psihologa i psihoterapeuta koji su joj dijagnotikovali bipolarni poremećaj, depresiju, anksioznost i psihozu. Saznanje da je neko napao njenu majku koju je obožavala, nanelo joj je toliko boli i krivice.

– Godinama se osećala kao da nije zaslužila da postoji. Dugo sam morala da idem na terapije kako bih shvatila da to nije istina. Sada sam starija i pronašla sam svoj mir. Shvatila sam da je moj otac na svoj način pokušao da bude dobar otac. Usvojio me, finansijski me podržavao i čak mi je pronašao posao- kaže.

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.