ZELENSKI ŽELI U NATO, OGLASIO SE STOLTENBERG: Sada je tu SVE JASNO!
Jens Stoltenberg, Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Generalni sekretar NATO

ZELENSKI ŽELI U NATO, OGLASIO SE STOLTENBERG: Sada je tu SVE JASNO!

Ova odluka usledila je nakon sto je ruski predsednik Vladimir Putin zajedno sa liderima Luganska, Donjecka, Zaporožja i Hersona potpisao danas dokument o aneksiji četiri ukrajinska regiona

Objavljeno: 19:21h

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da su vrata NATO-a otvorena, ali da će se alijansa fokusirati na pomoć Kijevu.

- Svaka država ima pravo da definiše svoj način. Vrata NATO-a su otvorena, ali će se alijansa koncentrisati na pomoć Kijevu - rekao je Stoltenberg.

Podsetimo, Zelenski je ranije izjavio da je Ukrajina danas poslala zahtev za ubrzano pridruživanje NATO.

- Mi smo defakto već dokazali kompatibilnost sa standardima koje nalaže Alijansa. Oni su se pokazali kao stvarni za Ukrajinu, stvarni na bojnom polju i u svim aspektima naše interakcije. Verujemo jedni drugima, pomažemo jedni drugima i štitimo jedni druge. Ovo je Alijansa - rekao je ranije on.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/J.J. Guillen

Ova odluka usledila je nakon sto je ruski predsednik Vladimir Putin zajedno sa liderima Luganska, Donjecka, Zaporožja i Hersona potpisao danas dokument o aneksiji četiri ukrajinska regiona.

Potpisivanje je usledilo nakon Putinovog govora koji je održao pred brojnim zvaničnicima u Kremlju.

Na istoku Ukrajine u četiri oblasti od 23. do 27. septembra održani su referendumi na kojima je lokalno stanovništvo izglasalo pripajanje Rusiji.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.