PUTIN SPOMINJAO "GURANJE POD AUTOBUS": Predsednik Rusije IZNEO SVE I SVAŠTA!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/KONSTANTIN ZAVRAZHIN, Printscreen

RUSKI PREDSEDNIK

PUTIN SPOMINJAO "GURANJE POD AUTOBUS": Predsednik Rusije IZNEO SVE I SVAŠTA!

Putin ističe da se jednopolarna hegemonija neumoljivo raspada i da se uspostavlja pravedniji svetski postupak, ali da se Zapad ne miri sa time

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad, sprovodeći svoju politiku diktata u svim sverama, stvara sve više problema.

„Držeći se čvrsto za prošlost i pokušavajući da sprovede diktatorsku politiku u svim sferama, od međunarodnih odnosa i ekonomije, do kulture i sporta, ovakav kolektivni Zapad stvara sve više problema i kriza. Nameću pritisak onim zemljama koje žele da idu suverenim putem razvoja“, rekao je ruski lider na sastanku sa šefovima obaveštajnih služba Zajednice nezavisnih država (ZND), preneo je TAS S.

Putin je naveo da je Zapad spreman da svaku državu „gurne pod autobus“ i pretvori je u tlo pogodno za krize, da izazove obojene revolucije i masakr.

1 / 4 Foto: Profimedia

„Jureći svoje cilejve, naši geopolitički neprijatelji, naši oponenti kako ih odnedavno zovemo, spremni su da svakoga ‘gurnu pod autobus’, bilo koju zemlju, kako bi stvorili pogodno tle za krize, da izazovu obojene revolucije i iniciraju masakr. To smo videli mnogo puta“, naglasio je Putin.

Putin ističe da se jednopolarna hegemonija neumoljivo raspada i da se uspostavlja pravedniji svetski postupak, ali da se Zapad ne miri sa time.

„Svedoci smo teškog procesa formiranja poštenijeg svetskog poretka. Prate ga dobro poznati tinjajući problemi. Jednopolarna hegemonija se neumoljivo raspada i to je realnost koju Zapad ne želi da prihvati. Odatle sve proizilazi“, ocenio je ruski predsednik.

On je dodao da su u aktuelnim okolnostima spoljna bezbednost i unutrašnja stabilnost najvažniji za razvoj članica Zajednice nezavisnih država.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.