DANA (44) JE OBRIJALA OVAJ DEO TELA, A ONDA JE UPALA U KOMU: Lekari posle 21 operacije shvatili KAKAV JE UŽAS BIO
Foto: Printscreen/youtube

pravi užas

DANA (44) JE OBRIJALA OVAJ DEO TELA, A ONDA JE UPALA U KOMU: Lekari posle 21 operacije shvatili KAKAV JE UŽAS BIO

Posle brijanja primetila je bubuljice po nogama koje su krvarile

Objavljeno:

Koliko svakodnevne radnje mogu da budu opasne, svedoči priča jedne žene koja je svetlost dana ugledala 2017. godine, ali i danas služi kao opomena da budemo obazrivi.

Naime, Dana Sedgevic iz Šefilda, tada 44-godišnja majka troje dece, obrijala je svoje prepone posle čega je završila u komi, a mogla je da ostane bez nogu.

Posle brijanja primetila je bubuljice po nogama koje su krvarile, ali je mislila da je reč o običnom osipu koji joj se i ranije pojavljivao posle birijanja.

– Nisam posumnjala da može biti nešto ozbiljno, jer sam i rani dobijala osip posle brijanja – rekla je ona.

Dana je završila u komi pošto je njeno telo zahvatila bakterijska infekcija mekih tkiva. Doktri su mislili da nikada više neće moći da hoda. Imala je 21 operaciju i, samo zahvaljujući svojoj upornošći i podršci muža Mateja i dece Megan, Freje i Klare, uspela je da se oporavi.

– Kao i mnoge žene, na brzinu sam se obrijala novim brijačem – rekla je Dana.

Dva dana posle toga, osetila je prve mučnine i vrtoglavicu. Otišla je kod lekara opšte prakse, koji je uzeo briseve i dao joj da pije antibiotike.

Istog tog dana, njena najstarija ćerka Megan našla ju je bez svesti u krevetu, sa nogama oblivenim krvlju. Rezultati briseva bili su poražavajući – imala je ozbiljnu bakterijsku infekciju koja oslobađanja otrove koji “jedu” meko tkivo.

– Dok sam stigla do bolnice, noge su mi bile pokrivene crnim, trulim mesom – prisećala se nesrećna žena.

Deset dana su se lekari borili da joj spasu noge. Sekli su joj zaraženu kožu, uklanjali obolelo meso, a novu kožu su joj skidali sa leđa.

Dana je, posle operacija, dobila i sepsu, i kada je upala u septički šok, lekari su joj davali samo 30 odsto šanse da preživi. Bubrezi su joj otkazivali, srce joj je stalo četiri puta, a bila je u indukovanoj komi devet dana.

– Kada sam se probudila, noge su mi bile u zavojima i nisam imala pojma šta se desilo. Mislila sam da sam stradala u saobraćajnoj nesreći. Ali kada me je hirurg pitao da li sam se brijala, setila sam se svega.

– Bilo je užasno. Moji mišići su istrulili, a krater se napravio kod butina. Nisam mogla da gledam u to koliko mi se povraćalo. Ali moglo je da bude mnogo gore. Mogla sam da umrem ispričala je Dana, koju ožiljci još podsećaju koliko je srećna što je preživela.

(Espreso / Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.