BRADA JE POČELA DA JOJ RASTE U PUBERTETU PA JE RADILA U CIRKUSU: Sada se više ne brije i oseća se nikad PRIVLAČNIJE
Žena sa bradom, Foto: Printscreen/Tiktok/dakotasbeard

ispovest

BRADA JE POČELA DA JOJ RASTE U PUBERTETU PA JE RADILA U CIRKUSU: Sada se više ne brije i oseća se nikad PRIVLAČNIJE

Verovanje da su žene bez dlaka jedino prihvatljive otežalo joj je odrastanje

Objavljeno:

Kada je Dakota Kuk (30) ušla u pubertet, primetila je da su na licu počele da joj izlaze brojne dlačice.

Depilacija svake nedelje i brijanje lica dva puta dnevno u početku su pomogli da se oseća ženstvenije, ali želela je da zna uzrok preterane maljavosti. Obavila je nekoliko testova i iako nije jasno šta uzrokuje dlakavost na licu, lekari sumnjaju da je kod Dakote to povezano sa nadbubrežnom žlezdom koja proizvodi veću količinu testosterona.

Verovanje da su žene bez dlaka jedino prihvatljive otežalo joj je odrastanje, pa je narednih deset godina pokušavala da sakrije svoj problem kako god je znala i umela.

To je uključivalo brijanje lica čak dva puta dnevno, jednom ujutru, drugi put na pauzi na poslu, jer su dlačice bile toliko vidljive. Pomogla je i šminka, a sve to vreme osim Dakote, trpela je i njena koža.

- Sve se promenilo 2015. godine kada sam bila sa prijateljicom na zabavi koja mi je pričala o radu u cirkusu. Zaljubila sam se u ideju da postanem bradata žena u cirkusu, pa sam odlučila da zaboravim na brijače i depilaciju i pustim dlake na licu. Puštanje brade u početku je bilo poprilično neprijatno, trebalo mi je puno truda da je ne obrijem i ne skraćujem.

Neprijatno mi je bilo i jer su ljudi buljili u mene, ali je došlo do tačke kada me jednostavno više nije bilo briga za to – ispričala je Kuk.

Sada u cirkusu ima tačku u kojoj je bradata dama i izvodi trikove kao što hodanje po staklu, a porodica i prijatelji je u potpunosti podržavaju u svemu. Veliku podršku joj pružaju i njeni pratioci na društvenim mrežama.

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.