ERDOGAN SE OGLASIO O RAZMENI ZAROBLJENIKA: Turska učinila VAŽAN korak ka OKONČANJU rata
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

posredovanje

ERDOGAN SE OGLASIO O RAZMENI ZAROBLJENIKA: Turska učinila VAŽAN korak ka OKONČANJU rata

Erdogan je rekao da je do razmene došlo kao rezultat diplomatskog napora koji je vodio sa Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je razmena zarobljenika koju su sprovele Rusija i Ukrajina, a u kojoj je razmenjeno blizu 300 ljudi uz posredovanje Turske, važan korak ka okončanju rata, izvestila je danas turska televizija NTV.

Među razmenjenima je i pet visokih ukrajinskih komandanata koji su stigli u Tursku, gde će ostati do kraja rata, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozdravio je "velike heroje".

Erdogan je rekao da je do razmene došlo kao rezultat diplomatskog napora koji je vodio sa Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Turska je sada dobila rezultat svog verovanja u moć dijaloga i diplomatije - rekao je on na kraju posete Sjedinjenim Državama.

Članica NATO Turska ima bliske veze i sa Rusijom i sa Ukrajinom i pokušava da balansira odnose kroz rat, odbacujući zapadne sankcije Moskvi, a istovremeno kritikujući ruski napad na Ukrajinu i snabdevajući Kijev naoružanim bespilotnim letelicama, navodi Rojters.

1 / 7 Foto: Printscreen/PinkTV

- Ova razmena zarobljenika, koja je obavljena uz posredovanje Turske, važan je korak ka okončanju rata - kazao je Erdogan.

Dodao je da će nastaviti njihove napore za postizanje mira i stabilnosti u budućnosti.

Bonus video:

05:47

SVET SE PODELIO, BOJIM SE DA SRLJAMO U KATASTROFU! Milivojević: Sve više zemalja zbog Kosova prepoznaje i SVOJ INTERES

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.