ZAHAROVA NIKAD BESNIJA, OBRUŠILA SE NA SAD: Bajden se IZGUBIO u prevodu?
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

tenzije rastu

ZAHAROVA NIKAD BESNIJA, OBRUŠILA SE NA SAD: Bajden se IZGUBIO u prevodu?

Bajden je prethodne noći, govoreći na Generalnoj skupštini UN, rekao da je ruski predsednik navodno otvoreno pretio upotrebom nuklearnog oružja, čime Moskva zanemaruje režim njegovog neširenja

Objavljeno:

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao „nepristojno“ Bajdenovo nepravilno citiranje Putinovog govora o „nuklearnoj pretnji“.

- Što se tiče govora predsednika Sjedinjenih Američkih Država, smatram apsolutno nepristojnim način na koji je počeo... Počeo je, navodno, sa „citiranjem" predsednika Rusije. Mi smo, kao i uvek, počeli da proveravamo Bajdenove reči - rekla je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, Bajden je ruskom predsedniku „pripisao” reči da „naša zemlja preti svetu nuklearnim oružjem”.

- To je apsolutno propagandna karika koja se nameće javnosti, javnom mnjenju, suprotno onome što je u stvari rečeno - zaključila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova.

Bajden je prethodne noći, govoreći na Generalnoj skupštini UN, rekao da je ruski predsednik navodno otvoreno pretio upotrebom nuklearnog oružja, čime Moskva zanemaruje režim njegovog neširenja.

1 / 11 Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Podsetimo, Vladimir Putin je u jučerašnjem obraćanju naciji izjavio da će Rusija "svim sredstvima koja su nam na raspolaganju osigurati svoj suverenitet". Međutim, nije pominjao nikakvo nuklearno oružje.

Bonus video:

00:44

Održan 7. sajam Kina-Evroazija u Sinđijangu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.