PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE: Traži da se DA PO "GASU", EVO ŠTA SADA SLEDI!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/MEDIA 21 UG

au

PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE: Traži da se DA PO "GASU", EVO ŠTA SADA SLEDI!

Govoreći kasnije tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji, on je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojaćaju rad vojne industrije

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je naredio nadležnima da pojačaju proizvodnju oružja usred borbi u Ukrajini.

Govoreći dok je primao akreditive od stranih ambasadora u Moskvi, Putin je rekao da se "razvoj multipolarnog sveta suočava sa otporom onih koji pokušavaju da održe hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve - Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku", preneo je AP.

On je dodao da "hegemon u tome uspeva veoma dugo, ali ni to ne može da traje večno, bez obzira na dešavanja u Ukrajini".

Putin je u više navrata obrazlagao svoju odluku da pošalje trupe u Ukrajinu kao odgovor na navodno zadiranje Zapada u vitalne bezbednosne interese Rusije.

Ruski lider je opisao zapadne sankcije Rusiji zbog njene akcije u Ukrajini kao deo napora SAD i njenih saveznika da ojačaju svoje pozicije, ali je naveo i da su imale povratnu rekaciju po njihove inicijatore, a usput su pogađale i siromašne zemlje.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/Maria Avdeeva

"Što se tiče Rusije, nećemo odstupiti od našeg suverenog kursa", rekao je Putin.

Govoreći kasnije tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji, on je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojaćaju rad vojne industrije.

"Naša oprema se efikasno suprotstavlja zapadnim vrstama oružja", rekao je Putin i dodao da su praktično sve raspoložive zalihe oružja NATO dopremljene da podrže aktuelni režim u Kijevu.

Putin je dodao da Rusija treba da prouči zapadno oružje kako bi poboljšala sopstvene arsenale.

"Možemo i moramo da učimo o tom oružju i svemu što oni imaju i koriste protiv nas da kvalitativno povećamo naš potencijal i unapredimo opremu, naoružanje tamo gde to treba da uradimo", istakao je on.

Putin je rekao i da je naredio da se poveća izdvajanje za novo oružje, kao i da bude ponuđeno više kredita vojnoj industriji i da se odobre dodatna plaćanja njihovim radnicima za povećanje proizvodnje oružja.

"Strukture vojnoindustrijskog kompleksa moraju da isporuče potrebno naoružanje i opremu u najkraćem mogućem roku", poručio je ruski predsednik.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.