PRINC HARI SAZNAO ZA KRALJIČINU SMRT SAMO 5 MINUTA PRE ZVANIČNOG SAOPŠTENJA? Isplivale strašne tvrdnje
Princ Hari, Foto: . EPA-EFE/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

HAOS U KRALJEVSKOJ PORODICI

PRINC HARI SAZNAO ZA KRALJIČINU SMRT SAMO 5 MINUTA PRE ZVANIČNOG SAOPŠTENJA? Isplivale strašne tvrdnje

Bakingemska palata objavila je saopštenje u kojem je objavila smrt Njenog Veličanstva u 18:30

Objavljeno: 13:39h

Princu Hariju je rečeno za kraljičinu smrt samo pet minuta pre zvaničnog saopštenja, prenose britanski mediji.

Kaže se da je vojvoda od Saseksa primio poziv od svog oca kralja Čarlsa dok je bio na letu koji je žurio da se pridruži ostalim članovima kraljevske porodice pored kreveta Njenog Veličanstva u Balmoralu.

U vreme kada je sleteo u Škotsku, vest da mu je baka umrla već je bila javna, prenosi The Telegraph.

Veruje se da je do kašnjenja došlo zbog poteškoća u kontaktu s njim, a kraljevski izvor je za novine rekao da Hari nije bio tretiran i drugačije od drugih članova kraljevske porodice, dodajući:

„Kralj je bio nepokolebljiv da zvanična izjava ne sme biti objavljena dok svi članovi porodice bio obavešten. To je otac govorio jer mu je stalo.“

Ali takođe kaže da redosled događaja u satima nakon kraljičine smrti otkriva obim jaza između vojvode i kraljevske porodice.

Veruje se da su članovi porodice obavešteni o pogoršanju zdravlja Njenog Veličanstva prethodne večeri.

1 / 10 Foto: Profimedia

Sledećeg jutra, kraljičin helikopter je prebačen za tadašnjeg princa Čarlsa da požuri u Balmoral.

Telegraf prenosi da je pozvao oba svoja sina da saopšti tragičnu vest da njihova voljena baka neće preživeti i pozvao ih da odustanu od svega i odu u Škotsku.

U njemu se navodi da je Hari dobio taj poziv neko vreme nakon princa od Velsa, što je dovelo do poteškoća u obezbeđivanju leta.

U trenutku kada je konačno poleteo u 17.35, premijerka Liz Trus je već sat vremena znala za kraljičinu smrt, dodaje se u izveštaju.

Kraljica Elizabeta i Liz Tras
Kraljica Elizabeta i Liz Trasfoto: Profimedia

Bakingemska palata objavila je saopštenje u kojem je objavila smrt Njenog Veličanstva u 18:30, malo pre nego što je Harijev avion sleteo u Aberdin u 18:46.

List navodi da je izjava odložena dok kralj nije mogao da ga kontaktira na letu. To dolazi nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno bili „nepozvani“ na državni prijem uoči kraljičine državne sahrane.

Kralj Čarls i kraljica supruga ugostili su svetske lidere i strane kraljevske članove u Bakingemskoj palati u nedelju uveče.

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Veruje se da su Hari i Megan u početku bili uključeni na listu pozvanih, samo da bi zvaničnici palate kasnije razjasnili da je prilika bila samo za rad kraljevske porodice.

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.