PREMINULA KRALJICA ELIZABETA!
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

tuga do neba!

PREMINULA KRALJICA ELIZABETA!

Saopštene tužne vesti

Objavljeno: 23:20h

Kraljica Elizabeta II je preminula u 96. godini života.

Podsetimo, Bakingemska palata je saopštila da je kraljica pod medicinskim nadzorom u Balmoralu nakon što su lekari postali zabrinuti za njeno zdravlje.

U saopštenju se navodi: "Nakon dalje procene jutros, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom. Kraljici je udobno i nalazi se u Balmoralu.“

Njeno Veličanstvo je sinoć odložilo sastanak Tajnog saveta nakon što su joj lekari savetovali da se odmori.

Kraljica se u utorak sastala sa odlazećim premijerom Borisom Džonsonom pre nego što je imenovala novu premijerku Liz Trus u Balmoralu po prvi put u svojoj vladavini, u prekidu sa tradicijom.

Kraljica Elizabeta i Liz Tras
Kraljica Elizabeta i Liz Trasfoto: Profimedia

Novimenovana premijerka Velike Britanije Liz Trus je nekoliko trenutaka kasnije objavila tvit o kraljičinom zdravstvenom statusu, rekavši da će "cela zemlja biti duboko zabrinuta vestima iz Bakingemske palate" i naglasivši da su njene misli i misli nacije "sa Njenim Veličanstvom i njenom porodicom u ovom trenutku."

Кraljica Elizabeta II, britanski monarh koji je najduže vladao, nedavno je proslavila platinasti jubilej svoje vladavine.

Sve četvoro dece britanske kraljice Elizabete Druge doputovalo je u zamak Balmoral u Škotskoj da bi bili uz kraljicu, pošto su lekari danas izrazili zabrinutost za njeno zdravlje i preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom, javlja britanska televizija ITV.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa princ Hari i Megan Markl otputovaće u Škotsku, rekao je portparol para.

1 / 5 Foto: Profimedia

U Balmoral su stigli princ Čarls, sa sinom-princom Vilijamom, princeza Ana, princ Edvard, kao i princ Endru, prenosi Rojters.

Princ od Velsa je otputovao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije Klerens haus.

Kesingtonska palata potvrdila je da je u Balmoral otputovao i princ Vilijam.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.