NA TELU PRINCEZE DAJANE NAKON SMRTI USTANOVLJENO JE OVO: Istraživači na klinici OSTALI BEZ REČI kada su videli
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

NA TELU PRINCEZE DAJANE NAKON SMRTI USTANOVLJENO JE OVO: Istraživači na klinici OSTALI BEZ REČI kada su videli

Smrt princeze Dajane do današnjeg dana ne prestaje da intrigira javnost, a jedna stvar posebno budi jezu

Objavljeno:

Kobnog 31. avgusta 1997. godine, 36-godišnja princeza Dajana umrla je u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Dve godine ranije, vojvotkinja je rekla svom advokatu Viktoru Mišonu da će pokušati da je se „reše“, navodeći saobraćajnu nesreću kao jednu od mogućih opcija.

Smrt princeze Dajane do današnjeg dana ne prestaje da intrigira javnost, a jedna stvar posebno budi jezu.

Naime, neposredno nakon što je Dajana umrla, činilo se da nema razloga za zadržavanje u Parizu, s obzirom da avion od Pariza do Londona leti ne duže od sat vremena.

Međutim, kada je telo princeze Dajane odvezeno u britansku kliniku, ustanovljena je jedna neverovatna stvar.

Istraživači su primetili da je Dajanino telo balsamovano samo nekoliko sati nakon njene smrti i da je takav postupak vrlo neobičan, jer obdukcija još nije bila urađena. Rekli su da je to još čudnije, s obzirom da telo Dodija Fajeda, s kojim je Dajana zajedno otišla u smrt, nije balsamovano tako brzo.

Ispostavilo se da Dajanin leš, kako se tada navelo, nije imao vremena da se ohladi, pa je na brzinu balsamovan, kršeći sva pravila. Tako je uništena mogućnost za forenzičke testove. Sve se ovo dešavalo u Parizu, dok je specijalni avion, bez gašenja motora, čekao svoj tužni teret.

Majkl Kovel, službeni portparol Dodija Al-Fajeda tada je rekao: “Kršenjem francuskog zakona, ovo je izvršeno u ime britanske ambasade, koja zauzvrat priznaje da je primila naredbu od određene osobe.”

Ime osobe koja je dala nalog da se izvrši balsamovanje nikada nije utvrđeno. Preparati koji se koriste prilikom balsamovanja ne dozvoljavaju naknadno ponovno ispitivanje leša. Da su britanski lekari hteli ponovo da saznaju u kakvom je stanju princeza bila, recimo, nekoliko sekundi pre katastrofe, nisu to mogli.

Zato postoje verzije da je, možda, neka vrsta gasa raspršena u automobil, zbog čega se vozač Henri Paul izgubio. Danas je nemoguće potvrditi ili demantovati ovu verziju.

U međuvremenu, Al-Fajed stariji je uveren da je Dajanino telo balsamovano kako bi se sakrila senzacionalna činjenica. Po njegovom mišljenju, engleska princeza je bila trudna od njegovog sina.

1 / 5 Foto: Profimedia

Advokat Virginie Bardet, koja je branila tri od ukupno sedam fotografa, koji su optuženi da su prouzrokovali nesreću rekla je: „Nikada nećemo saznati da li je Dajana bila trudna. Svi dokumenti su poverljivi, javno je objavljen samo uzrok smrti: unutrašnje krvarenje”.

Prikupljeni dokazi dovoljni su za brojne romane, ali nedovoljni za kraljevsko tužilaštvo. Neispravne saobraćajne video nadzorne kamere na mestu tragedije, svedoci nesreće koji umiru jedan za drugim, beli “Fiat Uno” koji nikada nije pronađen, ugljen-dioksid uzet iz krvi vozača koji je nastao niotkuda, basnoslovne sume na računima vozača, strahovita sporost francuskih doktora i isuviše očigledna žurba onih koji su balsamovali telo.

Verziju o naručenom ubijanju niko nije pobio. Ali ni to nije dokazano.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.