ISPLIVALI NOVI DETALJI NAKON PRONALASKA MASOVNE GROBNICE U IZJUMU: Evo u kakvom su stanju pronađena TELA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

POČINJENI RATNI ZLOČINI?

ISPLIVALI NOVI DETALJI NAKON PRONALASKA MASOVNE GROBNICE U IZJUMU: Evo u kakvom su stanju pronađena TELA!

Rusija negira da su njene snage počinile zločine

Objavljeno:

Nekoliko tela sa omčom oko vrata i vezanim rukama nalazi se među onima koji su vidljivi na mestu masovne grobnice u Izjumu koju su u petak ekshumirali ukrajinska policija i forenzičari. U pitanju je teritorija koju su Ukrajinci pre nekoliko dana ponovo zauzeli od Rusije na severoistoku zemlje.

Ukrajinski zvaničnici su rekli da su pronašli 440 tela u šumskom području u blizini grada Izjuma. Rekli su da su većina mrtvih civili i da masovna grobnica dokazuje da su Rusi počinili ratne zločine u proteklim mesecima, prenosi Reuters.

Muškarci u belim kombinezonima iskopavali su tela na mestu u šumi gde je oko 200 improvizovanih drvenih krstova bilo razbacano među drvećem. Moglo se videti oko 20 belih vreća za telo.

Buča, Grobnice, Masovne grobnice, Ukrajina
foto: Profimedia

- Rusi svuda iza sebe ostavljaju smrt i moraju da odgovaraju - rekao je ruski predsednik Volodimir Zelenski u obraćanju prošle noći.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

Ukrajinske vlasti povratile su kontrolu nad Izjumom nakon što su Rusi navodno pobegli iz područja, ostavljajući oružje i municiju.

Šef ukrajinske policije Igor Klimenko rekao je na konferenciji za novinare da se čini da su sva tela koja su do sada pronađena na tom mestu bila civili, iako je bilo informacija da su i neki vojnici tamo bili sahranjeni.

Rusija negira da su njene snage počinile zločine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.