EVO KAKO DA IZBEGNETE TURISTIČKE ZAMKE: Ovi evropski gradovi su IZNENADILI posetioce, vi budite SPREMNI! (FOTO)
Atina, Foto: profimedia

TURIZAM

EVO KAKO DA IZBEGNETE TURISTIČKE ZAMKE: Ovi evropski gradovi su IZNENADILI posetioce, vi budite SPREMNI! (FOTO)

Korisnik Redita Rwn115 napomenuo je da je Plovdiv u Bugarskoj nepravedno zanemaren, kao i da se tamo proveo mnogo bolje nego u Sofiji. Plovdiv je posetio u vreme pandemije, kada je u gradu bilo veoma malo turista.

Objavljeno:

Jedan od najboljih načina da izbegnete turističke zamke jeste da se na vreme informišete, kroz knjige ili možda posebne grupe/forume u kojima putnici dele savete i svoja iskustva.

Na Reditu se tako mogu pronaći diskusije o evropskim gradovima koji najviše iznenađuju, bilo pozitivno bilo negativno.

Plovdiv umesto Sofije, Dubrovnik u proleće

Korisnik Redita Rwn115 napomenuo je da je Plovdiv u Bugarskoj nepravedno zanemaren, kao i da se tamo proveo mnogo bolje nego u Sofiji. Plovdiv je posetio u vreme pandemije, kada je u gradu bilo veoma malo turista.

Napomenuo je i da Rejkjavik često služi tek kao baza za istraživanje Islanda, ali kako bi trebalo da mu se posveti više vremena, jer nudi brojne zanimljivosti. Na spsku gradova koji su ga negativno iznenadili našao se Dubrovnik, prvenstveno zbog gužvi i premalo mesta za zabavu, kao i Cirih zbog nepristupačnih ljudi.

Forumaši su mu savetovali da poseti Dubrovnik u proleće, kada nema gužvi, cene su povoljnije, a vreme toplo.

Liverpul depresivan, Atina zapuštena

Korisnik Redita Lev Kovacs iz Austrije preporučuje Pariz, Valenciju i Mančester, ali Atina i Liverpul mu se nisu dopali, prvenstveno zbog sumornog ugođaja. Kaže da se u Atini može dosta zanimljivih mesta, ali da je većim delom zapuštena, a Liverpul mu je siv i depresivan.

Beč: najčistiji grad

Leopardo96 preporučuje Beč, "najčišći grad koji je ikada posetio", Nirnberg i Veneciju, bez obzira na turiste, ali Zamosc i Zakopane u Poljskoj nikome ne bi savetovao.

Kineska četvrt u Milanu

"U Milanu me je iznenadila velika kineska zajednica, kao i najstarija kineska četvrt u Evropi, gde sam jeo ukusnu kinesku hranu", piše Neo-Turgor iz Nemačke. Ostali forumaši su se složili damilanska kineska četvrt nudi odlična mesta na kojima se može jesti.

Negativno iznenađenje: Brisel

"Napulj me je pozitivno iznenadio. Iako je haotičan i prljav, a saobraćaj je noćna mora, mislim da je poseban, ima vrlo cool energiju i posebnu lepotu. Negativno iznenađenje bio je Brisel. Uzimajući u obzir da je to neslužbeno "prestonica" Evrope, šteta je što su neki delovi grada zapušteni i ružni", kaže korisnik 11160704 iz Nemačke, koji je nahvalio i Varšavu, u kojoj je živeo godinu dana kao student. Iznenadila ga je čistoća ulica, kao i zanimljiva mešavina istorije i modernih obeleežja.

"Moj omiljeni grad u Nemačkoj"

"Hamburg je postao moj omiljeni grad u Nemačkoj. Odličan za život i zelen, a ljudi su otvoreni. Suprotno stereotipima, ne mislim da su hladni. Da nije lošeg vremena, mogao bih zamisliti preseljenje u Hamburg", kaže Gogo iz Italije, koji preporučuje i belgijski Leuven zbog lepe arhitekture i neodoljivih sireva. U Frankfurtu nije našao ništa zanimljivo osim katedrale i Römera, a razočarao ga je i "oronuli" Birmingem.

Na listi pozitivnih iznenađenja našli su se i gradovi: Lajpcig, Bremen, Frajburg, Gerlic, Granada, Kišinjev, Valetta, Vroclav, Bolonja i Lion.

A među gradovima koji se ne preporučuju su: Bukurešt, San Marino, Marsej, Palermo, Palmanova i Kork.

(Espreso/Pun kufer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.