IZABRANA NAJBOLJA DESTINACIJA NA SVETU ZA LETOVANJE: Ovaj Grčki grad zauzeo je PRVO MESTO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

atrakcija

IZABRANA NAJBOLJA DESTINACIJA NA SVETU ZA LETOVANJE: Ovaj Grčki grad zauzeo je PRVO MESTO!

Druga je druga evropska prestonica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem aktivnosti i atrakcija sa pet zvezdica - sa 40 odsto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista.

Objavljeno:

Prema novom istraživanju, Los Anđeles ima najbolje hotele, Brisel najbolje restorane, dok je sveukupno prvo mesto kao najboljeg grada za odmor zauzela grčka prestonica Atina.

U okviru studije koju je sproveo veb-sajt money.co.uk istraživalo se koji gradovi su najbolje ocenjeni širom sveta kada su u pitanju hoteli, restorani, noćni izlasci i atrakcije koje treba posetiti.

Sveukupno prvo mesto zauzima Atina, gde je 19,7 odsto hotela, restorana, noćnog života i stvari koje treba raditi i videti visoko ocenjeno. Pored toga što je Atina najbolje rangirani grad po pitanju aktivnosti, Atina je na drugom mestu i po hotelima i po noćnom životu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Druga je druga evropska prestonica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem aktivnosti i atrakcija sa pet zvezdica - sa 40 odsto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista. Grad je takođe poznat po odličnoj hrani i nije mnogo udaljen od brojnih plaža.

Na trećem mestu je Firenca, u srcu italijanske regije Toskana. Kao dom renesanse, Firenca je bogata istorijom, umetnošću i arhitekturom. Iako nije postigao posebno visok rezultat ni po jednom faktoru, u sveukupnom plasmanu zauzeo je treće mesto.

Grad sa najbolje ocenjenim hotelima na svetu je Los Anđeles - 16,9 odsto hotela u gradu posetioci su ocenili sa pet zvezdica.

Grad sa najvišom ocenom za restorane je Brisel - 3,1 odsto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

Što se tiče pabova, barova i klubova, grčko ostrvo Rodos je visoko rangirano - 37,2 odsto mesta za noćni život je ocenjeno sa pet zvezdica.

Grad sa najvišom ocenom za atrakcije i stvari koje treba videti i uraditi je Atina u Grčkoj, gde je 44,1 odsto atrakcija ocenjeno sa pet zvezdica.

Cela lista izgleda ovako:

1. Atina (Grčka)

2. Lisabon (Portugal)

3. Firenca (Italija)

4. Edinburg (Velika Britanija)

5. Honolulu (SAD)

6. Rodos (Grčka)

7. Dablin (Irska)

8. Venecija (Italija)

9. Prag (Češka)

10. Amsterdam (Holandija)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.