SVAKI CVET NA KOVČEGU KRALJICE ELIZABETE NOSI SNAŽNU PORUKU: Ni jedan nije tu slučajno, a ovaj joj je bio OMILJENI!
Kovčeg Kraljice Elizabete II, Foto: PRINTSCREEN YT

OPROŠTAJ

SVAKI CVET NA KOVČEGU KRALJICE ELIZABETE NOSI SNAŽNU PORUKU: Ni jedan nije tu slučajno, a ovaj joj je bio OMILJENI!

Na kovčegu se nalaze bele dalije - koje simbolizuju ljubaznost i milost, čak i kada su stvari teške kao i posvećenost onome što je dobro

Objavljeno:

Kraljevski obredi su često kompleksniji od običnih, pa tako čak ni sami buketi koji su se nalazili na kovčegu kraljice Elizabete II nisu tu slučajno, već svaki od nih nosi snažnu poruku. Među njima bio je i jedan koji je bio omiljen britanskoj vladarki.

Na kovčegu se nalaze bele dalije - koje simbolizuju ljubaznost i milost, čak i kada su stvari teške kao i posvećenost onome što je dobro. Dalije su simbol nevinosti, čistote i novog rođenja.

Kovčeg Kraljice Elizabete II
Kovčeg Kraljice Elizabete IIfoto: PRINTSCREEN YT

Tu je i biljka ukrasni grašak koja označava rastanke i odlaske, a koja je bila omiljena Elizabeti II. Ovaj cvet je simbol aprila, meseca kada je kraljica rođenja. Pored toga, on je način da se iskaže zahvalnost nekoj osobi. U ovom slučaju, britanskoj kraljici.

1 / 4 Foto: Profimedia

Floks (plamenac) simbolizuje spajanje tela i duše i pritom je i zvanični cvet Škotske.

Na kraju, na kovčegu se nalazi i biljka vresak koja se vezuje za kraljicu Viktoriju i 1884. godinu kada je ova britanska vladarka kako je njen radnik gospodin Braun ubrao ovu biljku verujući da ona donosi sreću.

Kraljica Elizabeta II preminula je osmog septembra u Balmoralu, u 96. godini. Na britanskom tronu bila je sedam decenija što je čini monarhom sa najdužom vladavinom u istoriji.

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.