ČETIRI BRATA SILOVALA DEČAKA, HOROR ŠOKIRAO CELU ZEMLJU: Mališan umro u mukama, a jedna stvar je NAJUŽASNIJA
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?!

ČETIRI BRATA SILOVALA DEČAKA, HOROR ŠOKIRAO CELU ZEMLJU: Mališan umro u mukama, a jedna stvar je NAJUŽASNIJA

Slučaj je šokirao zemlju i čak je naterao predsednika Luisa Arsu da se oglasi na društvenim mrežama i zatraži pravdu za dečaka

Objavljeno:

Dečak iz Bolivije je umro nakon što su ga više puta silovala četiri brata iz komšiluka, koji su mu pritom preneli HIV tokom dve godine mučnog zlostavljanja.

Jedanaestogodišnjak je pao u komu i pretrpeo dva srčana udara u bolnici u Santa Kruzu u subotu. Lekari su uspeli da ga ožive posle prvog, ali ne i posle drugog.

Slučaj je šokirao zemlju i čak je naterao predsednika Luisa Arsu da se oglasi na društvenim mrežama i zatraži pravdu za dečaka.

– Izražavamo najdublji bol zbog odlaska malog dečaka u Japakani. Ovaj tragični ishod ne može proći nekažnjeno, nezamislivo je prihvatiti toliko zla nad nevinim detetom. Njegovoj porodici nudim našu podršku i najdublje saučešće – napisao je on.

Šokantan slučaj izašao je na videlo tek prethodnog vikenda kada je dečakova majka zakukala nad nepravdom.

Ona je rekla da su njenog sina seksualno zlostavljala četiri brata koji žive u susednoj kući u mestu Japakani. Prestravljeni dečak je otkrio svoje muke tek nakon što se razboleo i kada se otkrilo da ima HIV.

– Želim pravdu… Pravda mora biti zadovoljena. Moj sin će otići zauvek, a oni će se smejati. Čak i da me ubiju, neću ćutati. Pričaću gde god da odem – rekla je dečakova majka Berta za medije prošle nedelje.

Dvojica navodnih počinilaca su maloletna i imaju 15 i 17 godina, dok druga dvojica imaju 23 i 28 godina. Najstariji od četvorice braće umro je od side prošle godine.

Grupa meštana Japakanija pojavila se na sudu gde se prošle nedelje pojavio još jedan od navodnih silovatelja. Nakon što su se probili kroz obezbeđenje, pretukli su ga i naterali da trči go po trgu, navodi portal Diarionline. Kasnije je poslat u zatvor “Palmasola” u Santa Kruzu.

Jedan od osumnjičenih tinejdžera sada čeka da izađe pred sud za maloletnike i biće zadržan u pritvoru u rehabilitacionom centru “Cenvikruz”. Veruje se da je drugi tinejdžer pobegao u Čile.

Žrtva je jedini put govorila o užasima kada je prošle godine prvi put otkriveno da ima HIV. On je identifikovao svoje napadače i njegova porodica je otišla u policiju. Dečak je rekao da su ga više od dve godine silovala braća, koja su mu bila komšije i sa kojima je išao da se igra.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.