SKANDALOZAN ŽIVOT JEDINE ĆERKE KRALJICE ELIZABETE! Princeza Ana nije fermala živu silu, biografija puna AFERA!
Princeza Ana, Foto: Profimedia

PRINCEZA ANA I NJENE AVANTURE

SKANDALOZAN ŽIVOT JEDINE ĆERKE KRALJICE ELIZABETE! Princeza Ana nije fermala živu silu, biografija puna AFERA!

Uprkos svom ponašanju, Ana je ipak bila svestranija i samostalnija

Objavljeno:

Jedina ćerka kraljice Elizabete, princeza Ana, iako je danas u potpunosti posvećena svojim kraljevskim dužnostima i uz brata Čarlsa na čelu liste najzastupljenijih članova kraljevske porodice, nije oduvek bila tako odana.

Princezu, koja danas ima 71 godinu i aktivna je baka koja obožava svoje unuke, kao i njenu rođenu braću, prati buran ljubavni život i afere, ali i pokušaj otmice.

Iza detinjstva princeze Ane

Kraljica Elizabeta je rodila princa Čarlsa i princa Endrua u Bakingemskoj palati, međutim, palata je bila u izgradnji zbog oštećenja koje je pretrpela tokom Prvog svetskog rata, zbog čega je princeza Ane rođena u Klarens Hausu, gde je kraljevska porodica živela od 1949. do 1953. godine. Kada se rodila princeza, princ Filip je svima rekao da je ona „najslađa devojčica“, ali, sudeći prema bliskim prijateljima kraljevske porodice, vojvoda od Edinburga je i nju podizao kao i dečake.

Prince je verovao u čeličenje dece kako bi ih opremio "veštinama za preživljavanje", roditeljstvo na koje princ Čarls i nije baš dobro reagovao, dok princezi Ani, naprotiv, nije smetala kruta priroda oba roditelja.

princeza Ana
princeza Anafoto: Profimedia

Ana je tako postala bolja u jahanju od svog brata Čarlsa, a kada je princ Filip shvatio da njegova ćerka ima atletske gene, počeo je da je uči i da jedri. Vremenom je postala i sve bolja u tenisu. Vojvoda od Edinburga očigledno je uživao u fizičkim aktivnostima sa svojom decom, što Čarlsu nije bilo zabavno uopšte, dok je Ana uspevala da izdrži, pogotovo kada su bila u pitanju kampovanja na koja su često odlazili.

Ona je, prosto, dobro reagovala na militantne metode roditeljstva svog oca i postalo je očigledno da princ Filip više voli da provodi vreme sa ćerkom nego sa Čarlsom kojeg je smatrao „previše osetljivim“. Bar su tako govorili kraljevski izvori, kako prenosi Amo Mama.

Ana je zaista bila tatina devojčica dok je odrastala. Pored toga, princeza Ana bila je veoma svesna svog položaja i odrastanja u krugu kraljevske porodice u društvu, čak i nesrećnog dela izolacije od svojih drugova. Kao mlada devojka shvatila je da njeni roditelji ne mogu uvek da budu tu zbog kraljevskog protokola, čak je i branila je svoju majku od optužbi da je "bezbrižna".

- Ne verujem nikome ni na trenutak da nije marila za nas na isti način kao i bilo koja druga majka. Sudeći po drugim porodicama, mislim da smo svi u prilično dobrim odnosima, a to za mnoge porodice nije loše dostignuće - izjavila je u više navrata.

Kako je princeza odrastala, počela je da se zaljubljuje u konje jer je smatrala da se konji prema njoj ne ponašaju drugačije zbog njenog kraljevskog statusa. U kombinaciji sa njenom atletskom prirodom ova ljubav ju je dovela čak i do toga da se takmiči na Olimpijskim igrama 1976. godine.

Javnost je često poredila Čarlsa i Anu, ističući da je princ druželjubiviji i finiji brat, a da je princeza "hladna" i "loše volje". Kraljevska biografkinja Kiti Kel objavila je da je Čarls imao običaj da se osmehne fotografima, dok bi Ana bila neprijatna. Takođe je poznato i da kraljevska ćerka nije odgovarala na novinarska pitanja, dok se njen brat svim silama trudio da im odgovori.

Uprkos svom ponašanju, Ana je ipak bila svestranija i samostalnija. I pored izvanrednog uspehu u srednjoj školi, odlučila je da preskoči univerzitetsko obrazovanje kako bi se fokusirala na svoje kraljevske dužnosti.

1 / 4 Foto: Profimedia

Afere princeze Ana

Ana je imala drugačiji karakter od svoje kraljevske braće. Prošla je kroz nekoliko zapaženijih veza pre nego što se udala, a ona koja je možda i najistaknutija bila je sa Endrjuom Parkerom Bouelsom, koji se kasnije oženio sadašnjom ženom princa Čarlsa, Kamilom. Prema Vaniti Fair, Ana nikada nije nameravala da se uda za Bouelsa, već su samo uživali u društvu jedno drugog, a i danas su u dobrim odnosima, toliko da je on čak i kum Aninoj ćerki Zari.

Princeza Ana se zaljubila u svog prvog muža, kapetana Marka Filipsa, zbog njihove zajedničke ljubavi prema konjima. Venčanje Ane i Marka bilo je prava kraljevska ekstravaganca koja je održana u Vestminsterskoj opatiji 14. novembra 1973. godine, održano na državni praznik sa oko 500 miliona gledalaca.

Deca princeze Ane i kapetana Filipsa nisu imala zagarantovane kraljevske titule jer nisu bila od muških potomaka poput Čarlsa ili Endrua, ali čak i pošto im je kraljica majka ponudila kraljevske titule, princeza ih je odbila. Cilj im je bio da vode živote koji su bili što normalniji. Danas čak ni Anini unuci nemaju kraljevske titule.

Ovaj brak se raspao 1989. nakon 15 godina. Kraljevska porodica je to objavila, a kraljica je u saopštenju navela da su se njih dvoje dogovorili da se razvedu, što je brzo rešeno. Već su bili pravno razdvojeni dve godine pre nego što je donešena pravosnažna presuda o razvodu na sudu.

En je uspela ponovo da pronađe ljubav. Svega osam meseci posle razvoda od kapetana Filipsa, princeza Ana se udala za svog drugog muža, ser Timotija Lorensa, 1992. Prema dokumentarcu iz 2002. "Prava princeza An", afera kraljičine ćerke sa Lorensom zapravo je i razlog njenog odvajanja od prvog muža. Ana i Lorens su se upoznali dok je on još služio u mornarici. Oni su tokom afere razmenjivale ljubavna pisma, koja su ukradena iz kraljevske palate.

Međutim, 30 godina kasnije, njihova romansa je i dalje jaka.

Ane je skoro kidnapovana zbog otkupa

Anu prati još jedna zanimljivost. Ona je umalo bila kidnapovana svega četiri meseca nakon njenog venčanja sa prvim mužem, kapetanom Filipsom. Četiri godine kasnije, u intervjuu sa novinarom Sir Majklom Parkinsonom, En je opisala kako se suočila sa naoružanim Ianom Balom.

- Sve je počelo tako što nas je jedan auto pretekao i stao - ispričala je Ane, koja je objasnila da su policija i naoružani muškarac su pucali jedni na druge dok ju je kidnaper držao. Ona je opisala da je razgovaral sa Balom koji joj je saopštio da će je odvesti, i da mu je ona rekla da ne želi nigde da ide. Kako je prenela, uspela je da pobegne otmičaru tako što je dohvatila kvaku vrata iza svoje glave i bacila se na put.

Nakon napada, otkriveno je da je Bal nameravao da otme kraljevsku ćerku za četiri miliona funti (oko 4,7 mil evra). Bal je uhapšen i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, ali je poslat u psihijatrijsku ustanovu na izdržavanje kazne.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.