KRALJICA ELIZABETA SE POJAVILA 48 SATI PRE SMRTI U JAVNOSTI: Doktori su tada shvatili koju BOLEST ima! (FOTO)
Foto: Profimedia

TUŽAN DAN

KRALJICA ELIZABETA SE POJAVILA 48 SATI PRE SMRTI U JAVNOSTI: Doktori su tada shvatili koju BOLEST ima! (FOTO)

Nakon smrti kraljice Elizabete, doktori su analizirali njeno poslednje pojavljivanje u javnosti, tvrdeći da se i na ceremoniji imenovanja Liz Tras primetilo da kraljica neće izdržati još dugo

Objavljeno:

Dr Deb Koen-Džons, koja živi u Pertu u Zapadnoj Australiji, rekla je da su fotografije ruku kraljice Elizabete Druge dok je u utorak pozirala pored nove britanske premijerke Liz Tras u zamku Balmoral u Škotskoj znak pogoršanja zdravlja. Doktorka je ukazala na kraljičin slab izgled na njenom poslednjem kraljevskom imenovanju kao na znak da će umreti za nekoliko dana.

"Izgleda da postoje dokazi o perifernoj vaskularnoj bolesti. To je poremećaj cirkulacije krvi koji uzrokuje sužavanje, blokiranje ili grčenje krvnih sudova izvan vašeg srca i mozga", rekla je ona za FEMAIL.

"To obično rezultira srčanom insuficijencijom. Ako je vaša periferna cirkulacija tako loša, organi ne dobijaju dobro snabdevanje krvlju. To može biti znak zatajenja više organa", navela je ona.

Periferna vaskularna bolest je spor i progresivan poremećaj cirkulacije.

Suženje, blokada ili grčevi u krvnom sudu mogu izazvati periferne bolesti, što može uticati na bilo koji krvni sud izvan srca uključujući arterije, vene ili limfne sudove. Organi koje snabdevaju ovi sudovi, kao što su mozak i noge, možda neće dobiti dovoljan protok krvi za pravilno funkcionisanje. Međutim, najčešće su pogođene noge i stopala. Periferna vaskularna bolest se naziva i bolest perifernih arterija.

1 / 22 Foto: Profimedia

Neki od dobro poznatih simptoma uključuju povremeni bol, koji se može manifestovati kao grčevi ili zamor mišića, "hladnoća“ zahvaćenog dela tela i utrnulost. Krvni pritisak polako opada i protok krvi kroz telo se usporava, zbog čega ekstremiteti postaju hladni na dodir, izvestio je Crossroads Hospice.

Nažalost, doktorka Deb je potvrdila da bi kraljica Elizabeta II "bila u velikim bolovima“ da je hronično patila od ove bolesti. Ne postoji način da se sa sigurnošću zna koliko dugo je kraljica imala problem sa zdravljem, jer nije viđena u javnosti neko vreme i često je nosila rukavice. Vrlo je očigledna neka jaka nastrojenost i volja da završi kraljevski angažman dovela do toga da je u utorak zasijala kod Liz Tras. Ona je koristila pomoćni štap dok je dočekala novu premijerku na audijenciji u zamku Balmoral u Škotskoj. To je takođe bio prvi put da je slikana otkako je viđena kako 21. jula stiže na imanje na letnji odmor.

Bakingemska palata proglasila je smrt kraljice Elizbabete sa najdužim stažom u 18.30 u četvrtak uveče.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.