KRALJICA ELIZABETA JE OVO KORISTILA SVAKI DAN 60 GODINA: Bez TOGA nikako NIJE MOGLA
Kraljica Elizabeta, Foto: Profimedia

SA STILOM

KRALJICA ELIZABETA JE OVO KORISTILA SVAKI DAN 60 GODINA: Bez TOGA nikako NIJE MOGLA

Na kraju ručka ili večere, pa čak i na svečanim prijemima, Elizabeta je imala naviku da otvori svoju torbu

Objavljeno:

Bio je neizostavan sadržaj kraljičine torbice.

Slavna američka kozmetička grupacija Revlon u većinskom vlasništvu milijardera Rona Perelmana, koja je inače proizvođač omiljenog ruža za usne britanske kraljice Elizabete II, podnela je zahtev za bankrot.

Njujorška firma koja je osnovana 1932. godine, piše The Times, zatražila je zaštitu po famoznom poglavlju 11 američkog stečajnog zakonika, što podrazumeva oblik stečaja koji uključuje reorganizaciju poslovanja, dugova i imovine firme.

Kraljica Elizabeta, Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Revlon je među ostalim i vlasnik brenda Elizabet Arden, koji je prema pričama omiljen na britanskom dvoru već 60 godina. Kraljica Elizabeta II, javna je tajna, koristila je ruž za usne Elizabet Arden "Bold Re" i uvek je imala zalihe u svojoj torbici. O neizostavnim sadržaju kraljičine torbice govorila je i Sali Bedel Smit, autorka knjige "Elizabeth the Queen: The Woman Behind The Throne", tvrdeći kako se uvek dve stvari nalaze u kraljičinoj torbici - ruž i ogledalce.

- Na kraju ručka ili večere, pa čak i na svečanim prijemima, Elizabeta je imala naviku da otvori svoju torbu, izvuče ogledalo i ponovno nanese ruž - napisala je Bedel Smit. I ne samo na javnosti zatvorenim događanjima, kraljica je svoj ruž popravljala svugde, o čemu svedoče brojne fotografije.

No, činjenica da imaju reklamu svih reklama, nije pomogla Revlonu da izbegne poslovne probleme. Revlon je morao posegnuti za aktivacijom Poglavlja 11 koje je osmišljeno kako bi omogućilo poduzećima da nastave s poslovanjem dok se restrukturiraju. Firma je rekla da su njeni zajmodavci pristali osigurati 575 miliona američkih dolara kako bi mogla održavati svoje svakodnevne operacije, ali nema jemstva za njen opstanak.

1 / 5 Foto: Profimedia

Stručnjaci iz industrije, piše The Times, rekli su da Revlon, koji su osnovali Čarles Lakman i braća Čarls i DŽozef Revson, nije uspeo da održi korak s promenjivim zahtevima tržišta i da je sporo sledio trendove.

Na primer, Revlon, pod kojim su osim Arden i brendovi ""Almay" i "Cutex" kao i parfemi s potpisom Krisitne Agilere i Britni Spirs, uopšte nije prepoznao važnost marketinga na društvenim mrežama. Zato su brzo i izgubili bitku od novih kozmetičkih brendova koje vode slavne osobe poput Rijane i Kajli DŽener. Revlonovi problemi su se intenzivirali s pandemijom jer je prodaja ruževa za usne pala kada su ljudi morali da ostanu kod kuće ili nose maske kada su izlazili.

Dok se kompanija borila da se održi na tržištu, nakupila je dug koji prema izveštajima iznosi 3,7 milijardi dolara. S druge strane Revlonova imovina procenjena je na 3,2 milijarde dolara.

Kraljica Elizabeta je umrla danas 8. septembra.

(Espreso / Nportal / The Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.