OD TRČANJA ULICAMA DO ŽUTE KABANICE: O šimpanzi koja je pobegla iz Zoološkog vrta u Ukrajini bruji SVET! (VIDEO)
Šimpanza Čiči, Foto: Printscreen/metro.co.uk

beg

OD TRČANJA ULICAMA DO ŽUTE KABANICE: O šimpanzi koja je pobegla iz Zoološkog vrta u Ukrajini bruji SVET! (VIDEO)

Aleksij Grigorijev, direktor zoološkog vrta, potvrdio je da se šimpanza bezbedno vratila

Objavljeno:

Šimpanza Čiči imala je veoma uzbudljivu avanturu nakon što je uspela da pobegne iz zoološkog vrta u Ukrajini.

Od trčanja ulicama Harkova do poklona žute kabanice i vožnje biciklom, to je svakako bio divlji dan za drskog majmuna.

Video snimak koji kruži Telegramom prikazuje Čičija kako juri ulicama severoistočnog grada dok izbegava da ga uhapse osoblje Feldman Ecoparka.

Mnogi su se plašili da bi situacija mogla postati opasna, ali jedan dobro upućeni čuvar zoološkog vrta brzo je razjasnio šta se dešavalo kada je počela kiša.

Mirno je sela pored Čičija i razgovarala sa njim, a zatim je skinula svoj jarko žuti kabanicu i pažljivo mu je obukla kao da je dete i zagrlila ga.

Ali svim dobrim stvarima mora doći kraj, a više snimaka prikazuje Čičija kako vozi bicikl dok su ga radnici vozili nazad prema zoološkom vrtu i njegovom ograđenom prostoru.

Aleksij Grigorijev, direktor zoološkog vrta, potvrdio je da se šimpanza bezbedno vratila.

Harkov je drugi grad u Ukrajini i jedan od najvažnijih vojnih centara u zemlji.

Kao rezultat toga, bila je na meti Rusije od početka rata 24. februara.

U poslednjih nekoliko meseci bilo je mnogo vazdušnih i raketnih napada, ali Ukrajina je ipak uspela da zadrži kontrolu nad gradom.

Feldman Ecopark je bio pod jakim granatiranjem, video je ubijeno tri člana osoblja i 100 životinja.

Portparol zoološkog vrta rekao je tada da su životinje „ubijene“.

„Na spisku od skoro 100 ubijenih životinja nalazi se devet jelena jelena, od kojih je još 20 pobeglo u obližnju šumu nakon što su pogođeni ograđenim prostorima, dva orangutana i šimpanza, četiri jelena lopatara, dva bizona, tri velške koze, veliki broj velike mačke i primati, kopitari, torbari i nebrojeni broj ptica“, rekli su.

1 / 4 Foto: Printscreen/metro.co.uk

Atrakcija sa besplatnim ulazom bila je uključena u društvene projekte kao što je pružanje terapije za decu sa posebnim potrebama, i bila je dom za oko 5.000 životinja uključujući 300 vrsta pre invazije.

Vlasnik Oleksandr Feldman rekao je da je zoološki vrt ponovo u funkciji, ali je zbog oštećenja ograđenih životinja životinje postale nesigurne, pa je atrakcija i dalje zatvorena za javnost.

U nedavnim objavama na Fejsbuku, gospodin Feldman je napisao: „Životinje pate od rata ništa manje od ljudi… Recept za rehabilitaciju ratnih životinja je prilično jednostavan – to su ljubav i briga. I mirno nebo iznad glave.

„Izbeglice u Ukrajini nisu samo ljudi, već i životinje. I oni trpe stres od rata, tužni su i kod kuće i sanjaju o povratku.

1 / 10 Foto: Profimedia, Google Earth, Twitter

„Kao i nama, njima je potrebna toplina, ljubav i briga. Osećam to sve vreme i pokušavam da šetam naše životinje što je češće moguće.’

Bonus video:

09:41

RUSIJA ODRADILA DOMAĆI ZADATAK! Godinama se spremala za ovaj scenario: Evropa saterana u ćošak HITNO MORA NEŠTO DA MENJA!

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.