PUTIN SE OGLASIO I OTKRIO KADA SU POČELE PRETNJE: Ovo je prava misija Rusije!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

PUTIN SE OGLASIO I OTKRIO KADA SU POČELE PRETNJE: Ovo je prava misija Rusije!

Putin je obraćajući se jednoj učenici rekao da stanovnici Donbasa sebe smatraju delom zajedničkog humanitarnog, kulturnog i jezičkog prostora sa Rusijom

Objavljeno:

Misija Rusije je da okonča rat koji Kijev vodi protiv Donbasa i zaštiti sebe, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom posete Kalinjingradu.

Putin je rekao da su nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, kada je smenjen proruski predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, stanovnici Donjecka i velikog dela Luganska i Krima odbili da priznaju puč.

“Protiv njih započet je rat i vođen osam godina. Naš zadatak, misija naših vojnika i milicije Donbasa je da zaustavimo ovaj rat i zaštitimo narod. I da, naravno, zaštitimo samu Rusiju, jer su na teritoriji današnje Ukrajine počeli da stvaraju antirusku enklavu koja preti našoj zemlji. Naši momci se bore da zaštite narod Donbasa i samu Rusiju”

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/ РЕН ТВ | Новости

On je ukazao na to koliko je značajna podrška društva ruskim vojnicima, prenosi TAS S.

“Momci koji se tamo bore rizikuju svoje zdravlje i mogli bi da izgube živote. Oni treba da znaju za šta se bore. To su izuzetno važne stvari: za Rusiju i za narod koji živi u Donasu”, poručio je Putin.

Putin je obraćajući se jednoj učenici rekao da stanovnici Donbasa sebe smatraju delom zajedničkog humanitarnog, kulturnog i jezičkog prostora sa Rusijom.

On je istakao da učenici u “oslobođenim teritorijama Ukrajine”, nisu znali da postoji Krimski most, kao i da nisu znali da su Ukrajina i Rusija bile deo jedne države Sovjetskog Saveza.

“Tako su ih učili”, naveo je Putin.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.