ZELENSKI IZNAJMIO RASKOŠNU VILU RUSKIM TURISTIMA ZA PAPRENU SUMU NOVCA? Ukrajinski lider u CENTRU SKANDALA!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

toskana

ZELENSKI IZNAJMIO RASKOŠNU VILU RUSKIM TURISTIMA ZA PAPRENU SUMU NOVCA? Ukrajinski lider u CENTRU SKANDALA!

Vila se nalazi u primorskom gradu Forte del Marmi, a navodno ju je iznajmio ruski par sa adresom u Londonu

Objavljeno: 11:58h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski navodno je iznajmio svoju luksuznu vilu u Toskani jednom ruskom paru, a u njoj će moći da uživaju tokom avgusta za 50.000 evra, preneo je italijanski portal Tireno.

Vila se nalazi u primorskom gradu Forte del Marmi, a navodno ju je iznajmio ruski par sa adresom u Londonu. Zelenski je raskošnu kuću kupio za 4 miliona evra još dok je bio glumac, navodi Tireno.

Ukoliko je to istina, bila bi to veoma zanimljiva stvar jer je ukrajinski predsednik više puta pozivao da zemlje EU zabrane ulazak ruskim državljanima na godinu dana, a italijanskoj vladi je u martu poručio da zapleni sve ruske nekretnine, račune i jahte. Podsetimo, svi letovi između EU i Rusije su onemogućeni usled velikih sankcija, a ove nedelje je Brisel pooštrio vizni režim za Ruse.

Ipak, čim se pročula priča Tirena, počelo je da se spekuliše koliko je to istina.

Italijanske novine Korijere dela sera su kontaktirale agenta koji rukovodi nekretninom, a on je istakao da stanari nisu Rusi, ali da ne može više detalja da otkrije. Ipak, novine su istakle da stanari najverovatnije jesu ruskog porekla, ali da već dugo borave u inostranstvu i da možda imaju englesko državljanstvo kao i švajcarski pasoš.

Prema određenim informacijama, Zelenski je u Forte de Marmiju bio svega dvaput ili triput i ne bavi se održavanjem kuće. Navodno, prošle godine je vila stavljena i na prodaju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Direktor agencije zadužene za izdavanje ovog objekta, Klaudio Salvini, rekao je da imaju naređenje da ga ne izdaju Ukrajincima, Rusima i Belorusima. Pojedini svedoci su kazali da su čuli ženu koja je iznajmila vila kako govori na ruskom.

Salvini je istakao da je vila registrovana na ime jedne firme koja zapravo pripada kompaniji sa Kipra, a ona navodno pripada ženi Vladimira Zelenskog.

Gradonačelnik Forte de Marmija, Bruno Murzi, napomenuo je da nemaju konkretnih informacija o vili.

- Jedino što znamo je da pripada nekoj kompaniji i da u njoj veoma retko neko boravi - rekao je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.